ŠVENTIŠKAI IR DŽIUGIAI NUSITEIKĘ ZARASAI PAMINĖJO KOVO 11-ĄJĄ

0
25
1

Kovo 11-osios išvakarėse graži šventė įvyko Zarasų kultūros centre. Čia atidarytas atnaujintas kultūros centras. Po renovacijos pastatas pasikeitė neatpažįstamai – buvo atnaujinta kultūros namų vidus, iš naujo įrengta didžioji salė, atnaujinta mažoji salė, repeticijų salė, kiti kabinetai ir erdvės, naujai įrengta rekuperacinė vėdinimo sistema, atnaujinta šildymo sistema, padaryti kiti svarbūs darbai.

Atidarymo šventėje susirinkusius sveikino Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas, jis džiaugėsi šiuolaikiškai ir moderniai sutvarkyta infrastruktūra, todėl meno saviveiklos entuziastai turės jaukias erdves. Buvo padėkota už rūpesčius ir pastangas rajono Savivaldybės merui Nikolajui Gusevui, Seimo nariui Algimantui Dumbravai, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai.

 

Atnaujintu pastatu džiaugėsi ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, kultūros centras pagaliau tapo universaliu, šiuolaikišku ir moderniu, tikru kultūros židiniu, visų meno saviveiklos entuziastų traukos vieta. Atnaujintos salės, šilti kabinetai padeda pasitelkti dar daugiau kūrybiškumo, skatina norą tobulėti, suteikia daugiau galimybių kokybiškiems pasirodymams.

 

Į atidarymo iškilmes atvyko Lietuvos Respublikos kultūros ministro pavaduotoja Zita Bružaitė. Ji sveikino kultūros darbuotojus, meno saviveiklos entuziastus, visus zarasiškius su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-čiu. Viceministrė ne tik džiaugėsi atnaujintu Kultūros centru ir sakė, kad vien tik modernių erdvių nepakanka. Reikalingi žmonės, kurie įkvėptų gyvybę, kūrybinį džiaugsmą ir žavesį šiose salėse. Viceministrė linkėjo, kad čia visada būtų dainininkai, muzikantai, šokėjai, kad jie vingriomis melodijomis, melodingomis dainomis ir trankiais šokiais linksmintų zarasiškius. Ir kad Kultūros centras niekada nestokotų žiūrovų.

 

Meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Seimo narys Algimantas Dumbrava ir Kultūros ministerijos viceministrė Zita Bružaitė perkirpo tradicinę atidarymo juostelę. Zarasų kultūros centras modernizuotas Valstybės investicijų programos lėšomis. Projekto vertė – beveik 2,5 mln. eurų.

 

Po atidarymo iškilmių ministro pavaduotoja Zita Bružaite , kartu su ministro patarėja Karolina Narkevič pabuvojo Kultūros cento autentiškų aukštaitiškų rūbų audimo dirbtuvėse, su jų veikla viešnias supažindino centro etnografė Rima Vitaitė.

 

Ministro pavaduotoja Zita Bružaitė, ministro patarėja Karolina Narkevič, lydimos rajono vadovų, aplankė ir modernią Zarasų viešąją biblioteką, kur susipažino su turininga šios kultūros įstaigos veikla. Viešnios bendravo su bibliotekos darbuotojais ir skaitytojais. Apie bibliotekos darbus, ateities planus papasakojo šios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė.

 

Kai sutemo, apie 19 valandą, viešnios su rajono vadovais atėjo Zarasų miesto Sėlių aikštę. Aikštėje buvo kuriama gyvoji žmonių skulptūra – milžiniškas vėjo malūnas, kurio dalimi buvo kviečiamas tapti kiekvienas zarasiškis.

 

Dronai, video kameros, šviesos instaliacijos, LED ekranai, profesionali video kūrėjų komanda kūrė „Laisvės žinutę pasauliui“.

 

Zarasuose surengtoje pilietinėje akcijoje „Laisvės žinutė pasauliui“ gausiai dalyvavo zarasiškių ir jų svečių. Visus nudžiugino vienuolikos Zarasų rajono bendruomenių ir Zarasų miesto mėgėjų meno atstovų jungtinis pasirodymas – gyvoji žmonių ir šviesos instaliacijų skulptūra, kuri Kovo 11-ąją vaizdo formatu bus išsiųsta viso pasaulio lietuviams Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga. Šį projektą iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Šios akcijos dalyvius sveikino rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Kultūros ministro pavaduotoja Zita Bružaitė.

 

Kitą dieną Kovo 11-oji buvo paminėta Zarasuose, prie Apžvalgos rato. Čia vyko iškilminga Lietuvos Respublikos Vėliavos pakėlimo ceremonija. Po to Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už Tėvynę Lietuvą.

 

Zarasų kultūros centras sukvietė žmones į iškilmingą Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmetį. Zarasiškiams buvo pristatyta „Laisvės žinutė pasauliui“ .Šventinio minėjimo dalyvius sveikino rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Seimo narys Algimantas Dumbrava, Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas kunigas dekanas Vydas Juškėnas.

 

Panevėžio rajono jungtinio varinių pučiamųjų instrumentų orkestras „Aukštyn“ ir Liudas Mikalauskas surengė smagų koncertą.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose: Kovo 11-osios renginių akimirkos Zarasuose.
Autoriaus nuotraukos

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite