ZARASAIČIO EŽERO TERITORIJOJE KURIAMA AKTYVAUS POILSIO INFRASTRUKTŪRA

0
20
mid news zrs 777 zarasaitis

Zarasų rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Viešųjų erdvių prie Zarasaičio ežero sutvarkymas ir aktyvaus poilsio infrastruktūros įrengimas“ (toliau – Projektas).

Zarasaičio ežero paplūdimys – nuo seno yra vienas iš traukos objektų vasaros metu Zarasų mieste, tačiau teritorija nėra patraukli, kadangi labai trūksta mažosios architektūros elementų, aktyvaus laisvalaikio įrenginių vaikams ir sportuojantiems. Projekto metu siekiama vykdyti darnią ir nuoseklią miesto plėtrą, suteikiant daugiau bei įvairesnių poilsio ir pramogų galimybių, didinant gyventojų užimtumą, gerinant gyvenimo kokybę ir aplinką, skatinant kurti verslo idėjas bei jas vystyti.

Projekto tikslas – skatinti Zarasų miesto socialinę ir ekonominę plėtrą gerinant viešosios infrastruktūros būklę bei kuriant palankias sąlygas paslaugų sektoriui plėtoti.

Projekto metu numatoma atlikti kompleksinį viešųjų erdvių Zarasaičio ežero teritorijoje sutvarkymą atnaujinant esamus ir įrengiant naujus pėsčiųjų ir dviračių takus, paplūdimio tinklinio aikštelę ir aktyvaus poilsio infrastruktūrą (lauko treniruoklius, vaikų žaidimų aikštelę, piknikų zonas). Kompleksinis šios teritorijos sutvarkymas išplės poilsio praleidimo galimybes, pagerins gyvenimo ir aplinkos kokybę bei sąlygas plėtoti verslo sektorių.

Tikslinės grupės – Zarasų miesto ir rajono gyventojai, atvykę svečiai, turistai bei Zarasų miesto verslo subjektai. Zarasų rajono gyventojai ir svečiai naujai sukurtoje infrastuktūroje galės leisti laisvą laiką, aktyviai pramogauti arba ilsėtis. Zarasų miesto verslo subjektams tai bus puiki galimybė plėtoti jau esamą verslą arba kurti naują.

Tikimasi, kad įgyvendinus projektą, sustiprinus Zarasų miesto traukos centrą, padidės gyventojų užimtumas, pagerės gyvenimo kokybė ir aplinka, bus sudarytos sąlygos paslaugų sektoriaus kūrimuisi ir/ar plėtros skatinimui. Numatoma, kad atnaujinta viešoji infrastruktūra į rajoną pritrauks naujų investuotojų.

Numatoma Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2021-12-31.

Bendra Projekto vertė 332.642,24 Eur, iš jų 249.671,21 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 22.029,81 Eur Valstybės biudžeto lėšos ir 60.941,22 Eur Savivaldybės biudžeto lėšos.

es2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite