VERSLININKAI REMIA ZARASŲ MEDIKUS

0
22
min news zrs 485 68962578853e15c4b2888647b4c0ebbd

Didėja Lietuvoje užsikrėtusių žmonių koronavirusu skaičius. Laimei, Zarasų rajoną dar aplenkė ši baisi liga, tačiau grėsmė kasdien auga. Pirmieji į dvikovą su pavojingu virusu stoja medicinos darbuotojai. Jie šiandien atvirai kalba apie trūkstamą inventorių, kuris padėtų apsaugoti jų pačių sveikatą ir išvengtų susirgimų. Dėl koronaviruso plitimo vis daugiau gyventojų supranta, koks svarbus dabar medikų darbas. Daugelis jau nori jiems padėkoti ar paremti.

Šiomis dienomis VšĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Audronis Barisevičius sulaukia įvairių pasiūlymų dėl paramos. Pirmieji atsiliepė UAB „Danvita“ savininkai Nijolė ir Arūnas Lekavičiai. Medikų susirūpinimą išgirdo ir Nerija Urniežienė. Šie verslininkai padovanojo VšĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros asmens apsaugos priemones. UAB „Agroorganika“ atstovas Darius Slizevičius centrui parūpino respiratorių.

 

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos atstovė Justina Juršytė atvežė centrui irgi dezinfekcinį skystį rankoms, kuriuo centras pasidalijo su VšĮ Zarasų ligoninės medikais.

 

Apsaugos priemonių įsigijimu rūpinasi ir patys VšĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro vadovai. Neseniai čia įsigytas oro jonizatorius. Juo nuolatos valomas oras patalpose.

 

Keičiasi darbo laikas VšĮ Pirminės sveikatos priežiūros centre. Nuo šio šeštadienio karantino metu centre nebus dirbama. Ligoniai šeštadieniais galės kreiptis į VšĮ Zarasų ligoninės priėmimo skyrių. Ten pacientams bus suteikta būtinoji pagalba. Kitais atvejais centras prašo gyventojų kreiptis skubios pagalbos numeriu 112.

 

Susirgus centro odontologams, būtinoji pagalba bus teikiama tik pirmadieniais. Dėl padidinto rizikingumo, pacientus gydytojai odontologai pirmiausia konsultuoja telefonu, elektroniniu paštu, skiria vaistus nuotoliniu būdu. Gyventojams pirmadieniais bus teikiama tik būtinoji odontologinė medicininė pagalba.

 

Verslininkų paramos sulaukia ir VšĮ Zarasų ligoninė. Jos interneto svetainėje paskelbta padėka Arūnui Lekavičiui už finansinę paramą, kuri tarsi padėka ligoninės gydytojams ir kitiems specialistams už profesionalumą, atsidavimą darbui ir pasiaukojimą.

 

Petras Ivanovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite