GERA ŽINIA: ELEKTROS TARIFO LENGVATA PRATĘSTA

0
28
elektros lengvata

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz, Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas jau praėjusių metų pabaigoje keletą kartų kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentą, Lietuvos Respublikos Vyriausybę, Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, kitas institucijas, prašydami išsaugoti nuolaidą elektros energijai, o taip pat įgyvendinti priemones dėl socialinių-ekonominių padarinių švelninimo regione. Ignalinos, Zarasų rajonų ir Visagino miesto gyventojai už elektrą mokėjo 10 proc. mažiau nei likusi Lietuvos dalis. Regiono gyventojams nuolaida taikoma daug metų dėl Ignalinos atominės elektrinės kaimynystės. Tačiau nuolaidą nuo 2020 buvo žadama netaikyti.

Daug sykių merai taip pat kreipėsi į Energetikos ministrą. Merams tarpininkavo Algimantas Dumbrava, Gintautas Kindurys ir kiti Seimo nariai. Po sudėtingų ir ilgų derybų su Energetikos ministru, Seime svarstant pasiūlymus dėl 2020 m. valstybės biudžeto projekto patikslinimo, iš dalies buvo atsižvelgta į regiono merų reikalavimus, Seimo narių prašymus ir pasiūlymus taikyti 10 proc. mažesnį elektros energijos tarifą Ignalinos ir Zarasų rajonų bei Visagino savivaldybių gyventojams, numatant valstybės biudžete lėšas kompensuoti elektros energijos tiekimo ir skirstymo įmonėms už negautas pajamas dėl elektros energijos tarifo lengvatos. Tam 2020 m. buvo skirta 300 tūkst. Eur. Buvo numatyta, kad lengvata galios tik pirmąjį šių metų ketvirtį.

Derybos tęsėsi toliau. Šiomis dienomis sulaukėme geros žinios. Lietuvos Respublikos Vyriausybė posėdyje nusprendė Ignalinos atominės elektrinės regiono gyventojams pratęsti elektros tarifo lengvatą. Džiugu, kad šios ilgos derybos tokiu sudėtingu laikotarpiu baigėsi geru rezultatu. Ši nuolaida galios iki metų pabaigos.

Petras Ivanovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite