APTARTOS TOLIMESNĖS KARANTINO REŽIMO RAJONE PRIEMONĖS IR JŲ ĮGYVENDINIMAS

0
18
min news zrs 254 resize 800x800 d3 resize 800x800 1534 2d2b8ee6d30e949a8836a584d0f18d1f

Šiandien rajono Savivaldybėje įvyko Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis, kuriame dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius, rajono Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos pirmininkas Benjaminas Sakalauskas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Ekstremaliųjų situacijų Operacijų centro vadovas Remigijus Lamanauskas, šio centro nariai, rajono Savivaldybės administracijos skyrių vadovai, specialistai. Posėdyje aptartos koronaviruso (COVID-19) prevencijos priemonės ir apžvelgta situacija svarbiausiose srityse.

Posėdžio metu buvo išklausyta VšĮ Zarasų ligoninės direktorės Irenos Liutkienės informacija apie šios medicinos įstaigos veiklą, užkertant kelią koronaviruso plitimui Zarasų rajone. Posėdžio dalyviai buvo informuoti, kad šiuo metu rajono Savivaldybėje nėra užregistruota šių susirgimų. Direktorė Irena Liutkienė informavo, kad Sveikatos apsaugos ministerija įpareigojo šalies savivaldybes steigti karščiavimo klinikas, kuriose bus priimami karščiuojantys galimai koronavirusu COVID-19 užsikrėtę asmenys. Šis modelis, anot Lietuvos medikų sąjūdžio atstovų, sukurtas Kinijoje ir epidemijos metu labai pasiteisino.

 

Karščiavimo klinikose viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją (COVID-19).

 

Karščiavimo klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos, kaip yra daroma mobiliuosiuose punktuose, jei reikia – paskiriamas gydymas. Direktorė Irena Liutkienė pažymėjo, kad Zarasų ligoninė tokiems reikalavimams neatitinka. Posėdžio dalyviai apsvarstė šį reikalavimą ir nusprendė įpareigoti rajono Savivaldybės administraciją sudaryti sutartį su viena iš kaimyninių ligonine. Joje ir bus zarasiškiams teikiamos šios numatytos paslaugos.

 

Posėdyje buvo informuota, kad iš užsienio grįžę zarasiškiai laikinai apgyvendinami rajono Savivaldybės numatytose vietovėse. Tie asmenys, kurie turi sąlygas, išleidžiami į namus. Tai daroma praėjusią naktį Sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai pakeitus karantino atvykusiems sąlygas ir leidus jiems izoliuotis namuose, o ne savivaldybių suteiktose patalpose. Posėdyje buvo akcentuota, kad asmenys griežtai laikytųsi saviizoliacijai keliamų reikalavimų atitinkančioje vietoje. Posėdžio dalyviai aptarė ir numatė asmenų, kurie gyvena rajono Savivaldybės suteiktose patalpose, stebėjimą.

 

Ekstremaliųjų situacijų Operacijų centro informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite