PAREIŠKIMAS ,,PUOTA MARO METU“

0
86
Pareiskimas 2020 04 1

Vakar nedelsdamas Meras Nikolajus patvirtino Zarasų rajono ligoninės laikinosios direktorės prašymą atleisti iš pareigų ir skyrė Zarasų poliklinikai šiuo metu vadovaujantį direktorių.

Mano duomenimis, tokia situacija susidarė, nes rajono vadovų reikalavimu, Zarasų ligoninėje turėjo būti įkurta karščiavimo klinika. Paprastai kituose rajonuose tokios klinikos kuriamos ir jas kuruoja pirminės sveikatos priežiūros įstaigos. Tai ambulatorinio tipo paslauga, kurią Zarasuose turėjo vykdyti Zarasų poliklinika. Nors Meras susitikime su aplinkinių rajonų merais sutarė, kad karščiavimo klinika bus Visagino ligoninėje, o Zarasų poliklinika turėjo skirti medicinos personalo (1 gydytoją ir kelias sesutes), budėjimui karščiavimo klinikoje, sprendimas buvo pakeistas. Zarasų poliklinika nesugebėjo rasti 3-4 darbuotojų dirbti karščiavimo klinikoje.

Politinio užnugario neturinčiai laikinajai ligoninės vadovei, rajono Merą spaudžiant valdančiosios koalicijos partneriams, buvo nurodyta steigti karščiavimo kliniką Zarasų ligoninėje. Tokią užduotį įvykdyti mūsų Zarasų ligoninė dar nėra pajėgi. Pirmiausia, dėl infrastruktūros – būtini atskiri įėjimai, atskiros patalpos, kitos padidintos saugos priemonės, o svarbiausia reikalinga darbą organizuoti 3 pamainomis (3 papildomi gydytojai, atitinkamas kito personalo skaičius). Atsakingai vertindama situaciją ir nematydama galimybių įvykdyti užduoties, vadovė pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Keliu klausimą ar ši užduotis pasiliks ir naujajam laikinajam vadovui?
Praeitą tarybos posėdį priėmėm visus sprendimus dėl konkurso į Zarasų rajono ligoninės vadovus organizavimo. Konkursas net nebuvo paskelbtas (atkreipiu dėmesį, karantinas paskelbtas vėliau), nors jis puikiausiai galėtų vykti ir karantino sąlygomis (taip kaip ir šiandieninis Tarybos posėdis).

Ko delsia ir laukia Meras?
Kokie sprendimai modeliuojami koalicijos partnerių susitarimuose? Ar tik ne sprendimas uždaryti ligoninę?
Ar pajėgus Zarasų poliklinikos vadovas nors ir laikinai vadovauti Zarasų ligoninei, jei Zarasų poliklinika šiandien yra uždaryta gyventojams, gyventojai gydomi tik telefonų pokalbiais, konsultacijoms paskelbti sesučių telefonai, šeštadienio paslaugų teikimas deleguotas ligoninei, nesugeba rasti-įtikinti net vieno gydytojo…

Visi matom pokyčius ligoninėje. Iš ligoninės, kuriai jau buvo sustabdyta licencija darbui, trūko pinigų darbuotojų darbo užmokesčiui, laikinoji vadovė sugebėjo ne tik išpildyti visas sąlygas, rado ir įkalbino gydytojus dirbti Zarasuose, bet metus baigė su ,,pliusu“. Ji man šiandien ZARASŲ GARBĖS PILIETĖ.

Jūs, Mere Nikolajui, ir valdančiosios koalicijos partneriai nesugebėjote padėti ir valdyti itin jautrios situacijos, pažvelgti į ateitį, strategiškai mąstyti gyventojų, o ne individualių interesų naudai.

Vakar atėmėm rajono vaikams galimybę gauti visas paslaugas Zarasuose… Šiandien jau modeliuojat kaip uždaryti ligoninę?
Kreipiuosi į Merą ir prašau, kad siekiant stabilumo, artimiausiu metu būtų paskelbtas konkursas į Viešosios įstaigos Zarasų ligoninė vadovo pareigybę.

 

Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė Daiva Kelečienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite