VAIKŲ KAMBARIO ZONŲ SKIRSTYMAS

0
36
vaiku zona

Tinkamas vaikų kambario įrengimas yra atsakingas darbas, kadangi reikia sukurti tokią erdvę, kurioje vaikas jaustųsi kuo geriau. Tai kambarys, kuriame jis ilsisi, mokosi, žaidžia ir atranda naujus dalykus, tad geriausia yra suskirstyti patalpą zonomis, kad kiekvienoje iš jų atitinkamai būtų atliekami ir konkretūs veiksmai.

Interjero dizaineriai tikina, kad net ir pačios mažiausio patalpos gali būti tinkamai suskirstomos, tik tokiu atveju, žinoma, viskas sudėtingiau, reikia apgalvoti – kaip kiekvienai erdvei paskirti jai reikalingą vietą bei pasirūpinti, kad pats kambarys nebūtų per daug apkrautas.

Jeigu vaikas jau yra paaugęs, tokiu atveju verta su juo pačiu pakalbėti – kokia kambario vizija jam atrodo patraukliausia. Internete galima peržiūrėti pavyzdžius, kad mažasis pasirinktų, kuris variantas jam patraukliausias. Visiškai jo nukopijuoti nepavyks, tačiau bent jau dalinai pasisemti idėjų – tikrai įmanoma.

Žinoma, konfliktai dažnai kyla, kai vaikų kambaryje tenka apgyvendinti kelis mažuosius. Vienas nori, kad dominuotų mėlyna spalva, o kitas, kad žalia? Labai svarbu rasti kompromisą, kad visi būtų patenkinti. Juolab, pagal spalvas galima atskirti vaikų miegamųjų zonas ir taip vienas kambarys tarsi taps dvejais.

Puikus pasirinkimas yra dviaukštės lovos. Žinoma, pasiteisina tik tokiu atveju, kai vaikai maži, tačiau kol galima – išbandykite šią galimybę. Miegamojo zonoje taip pat reikalingas blankesnis apšvietimas, žinoma, daugiau tekstilės.

Kita zona turi būti darbo. Joje vaikai ruošia namų darbus. Žinoma, būtinas ergonomiškas stalas bei kėdė, taip pat reikia pasirūpinti gera apšveitimo sistema, kuri padėtų išvengti pavargusių akių. Šiais laikais dažniausiai iškart dedamas ir kompiuteris ant stalo, tačiau žiūrėkite, kad laidų nebūtų daug suvirtusių matomiausiose vietose. Tegul jie būna paslėpti nuo vaikų.

Sekanti erdvė yra žaidimų. Joje reikalinga spinta arba skrynia, kur sudėti žaislai. Žinoma, labai svarbu vaikus mokyti po kiekvieno žaidimo susitvarkyti kambarį, sunešti žaisliukus į jiems skirtą zoną.

Kiekvienoje zonoje turi būti ne tik po atskirą apšvietimo sistemą, tačiau ir skirtingos spalvinės gamos. Žinoma, jos turi derėti tarpusavyje, tačiau tuo pačiu ir skirtis, kadangi tai padeda paprasčiau klasifikuoti zonas.

vaiku zona 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite