LANGŲ REMONTAS (MEDINIŲ IR PLASTIKINIŲ): KURIS IŠ ŠIŲ PASIRINKIMŲ YRA POPULIARESNIS?

0
46
Langų remontas

Langų remontas – pakankamai populiarus pasirinkimas. Nieko keista, kodėl taip yra – langai parduodami tūkstančiais, tačiau gedimų pasitaiko dėl įvairių priežasčių (ne tik dėl natūralaus nusidėvėjimo, bet ir dėl netinkamo šeimininkų elgesio). Be to, langai paprastai tarnauja net kelias dešimtis metų, todėl susidūrus su problemomis, tikrai neskubama įsigyti naujų langų, o siekiama tiesiog juos tinkamai suremontuoti.

Tačiau neriekia apmiršti, kad langų remontas tikrai nėra vienpusis procesas – langai yra plastikiniai bei mediniai. Taigi, kuomet sakome langų remontas, paprastai mintyje turimas langų remontas (medinių ir plastikinių). Tad, kai kalbame apie dviejų rūšių langus, natūraliai kyla klausimas: o kuriems langams – mediniams ar plastikiniams, remontas yra reikalingas dažniau? Taigi, pabadykime atsakyti į šį klausimą – įvardinkime, kada ir kodėl remontuojami plastikiniai, o  kada ir kodėl mediniai?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad medis yra pakankamai neatsparus įvairiam aplinkos poveikiui. Taigi, tai yra viena iš priežasčių, kodėl mediniams langams remontas yra reikalingas pakankamai dažnai. Mediena yra paveikiama įvairių veiksnių ir ima natūraliai dėvėtis arba praranda puikią pirminę išvaizdą, tad atnaujinimo darbai – iš tiesų būtini. Tuo tarp plastikas nėra toks jautrus aplinkos poveikiui kaip medis, todėl ir atnaujinimo darbai šiuo atžvilgiu yra reikalingi kur kas rečiau. Dėmesį verta atkreipti ir įvėtai, kad medis yra labai paslanki žaliavai ir iš jos pagamintus gaminius tikai nėra sudėtinga atnaujinti. Taigi, verta pabrėžti, kad medinių langų savininkai į remonto meistrus labai dažnai kreipiamasi ne tik tada, kai iškyla rimtų problemų, bet ir tuomet, kai tiesiog norisi atnaujinti langus, o kartu – suteikti įvairovės ir visam pastato interjerui bei eksterjerui. Jei lygintume medinių bei plastikinių langų kainas, tai taip pat netruktume pastebėti, kad mediniai langai paprastai kainuoja brangiau. Na, o, didesnes išlaidas patyrę pirkėjai, taip pat neskuba išlaidauti dar daugiau įsigydami naujus langus, taigi, jie noriai kreipiasi į remonto meistrus, kad būtų pašalinti brangiai kainavusių medinių langų gedimai ir būtų galima jais naudotis toliau.

Kita vertus, negalima teigti, kad remontas yra reikalingas vien tik mediniams langams. Nieko panašaus – jei vertintume medinius bei plastikinius langus pagal tarnavimo laiką, tai  matytume, kad plastikiniai langai  paprastai tarnauja ilgiau. Taigi, jei kyla kokių nors problemų, tikrai neskubama jų keisti – tiesiog kreipiamasi į remonto meistrus, kad būtų pašalintos problemos ir vėl būtų galima mėgautis kokybišku plastikinių langų tarnavimu.

Taigi, belieka tik daryti išvadą, kad medinių langų savininkai yra linkę dažniau kreiptis į remonto meistrus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite