5 AUKSINĖS TOBULO VONIOS KAMBARIO TAISYKLĖS

0
30
vonia

Patogiai ir stilingai įrengtas vonios kambarys užtikrina, kad šioje patalpoje galėsime maksimaliai atsipalaiduoti ir atlikti visas rytines bei vakarines procedūras. Visgi, kai reikia šią patalpą įrengti, kyla nemažai klausimų ir diskusijų – ypač tuomet, kai reikia nusistatyti prioritetus ar išsirinkti tinkamiausią įrangą bei baldus. Pateikiame Jums esmines taisykles, kurios leis sukurti tokį vonios kambarį, į kurį visuomet bus gera sugrįžti.

1. Palikite tuščios erdvės

Vonios kambario erdvė dažniausiai nebūna itin didelė – tokioje patalpoje reikėtų apsiriboti tik būtiniausiais baldais ir įrenginiais. Gerai pagalvokite prieš atskirdami vonią ir dušo kabiną ar montuodami antrą praustuvą – galbūt šią erdvę verčiau išnaudoti patogesniam praėjimui ar prasikeitimui? Žinoma, jei galite pasigirti dideliu kambariu, kruopščiai skaičiuoti kiekvieno centimetro nereikės, tačiau jeigu erdvė yra ribota, kad ir kaip norėtųsi, verčiau neužpildykite jos visos. Taip išvengsite chaoso ir galėsite būti tikri, kad visi čia esantys atributai bus lengvai pasiekiami, o pats kambarys iš tiesų bus patogus.

2. Pasirūpinkite, kad nepritrūktų vietos daiktų sandėliavimui

Labai didelis kiekis vonios reikmenų, kad ir kokios žavingos būtų jų pakuotės, tikrai neprisidės prie darnios ir harmoningos aplinkos plėtojimo. Nereikėtų naiviai tikėtis, kad laikui bėgant sumažinsite jų kiekį – verčiau iš karto pagalvoti, kur visus šiuos daiktus sudėti. Tam tinka veidrodinės spintelės, stalčiai ir lentynėlės – jei norite pasirinkti tinkamiausius baldus, apgalvokite, kur kokias priemones laikyti būtų patogiausia. Jei turite laisvos vietos, ją taip pat galite panaudoti sandėliavimui skirtiems baldams – jei reikmenų kiekis netikėtai išaugs, tai nesugadins Jūsų puoselėjamos tvarkos.

3. Apgalvokite visas detales

Net ir brangiausia vonios įranga ar ištaigingiausi sprendimai praras dalį savo žavesio, jei kruopščiai nesuderinsite kiekvienos detalės. Pasistenkite išlaikyti tą pačią stilistiką ir įsidėmėkite, kad kiekvienas šioje patalpoje esantis daiktas turi įtakos ir bendram Jūsų puoselėjamam interjerui. Šiuo atveju omenyje turime ne tik aksesuarus, bet ir pagrindinės įrangos detales. Pavyzdžiui, šiais laikais net ir dušo kabinų rėmai gali nustebinti labai įdomių spalvų akcentais, kuriuos galėsite pritaikyti prie bet kokios stilistikos. Spauskite čia, jei norite su jais susipažinti iš arčiau.

4. Įsitikinkite funkcionalumu

Kad ir kokį dizainą nuspręstumėte plėtoti, dėl jo niekuomet nereikėtų aukoti įrangos funkcionalumo. Visa vonios kambaryje esanti įranga turi būti patogiai pasiekiama, kokybiškai veikianti ir tinkamai apšviesta – šiems niuansams nėra jokių kompromisų. Visgi, tai nereiškia, kad vonios kambario stilius yra visiškai nesvarbus, tačiau turite suprasti, jog dabar vonios kambarį galima apstatyti tokiais įrenginiais, kurie bus ir praktiški, ir stilingi. Tad užuot skirstę prioritetus, verčiau leiskitės į kruopščias paieškas ir tikrai atrasite visus poreikius atitinkančius gaminius.

5. Nepamirškite pasirūpinti interjero akcentu

Tikriausiai sutiksite, kad daugelyje vonios kambarių vis dar dominuoja balti, kreminiai atspalviai. Tai – saugus pasirinkimas, tačiau jei norisi įdomesnio interjero, reikėtų pagalvoti apie ryškesnes detales ar, pavyzdžiui, vieną didesnį akcentą. Juo gali tapti įdomios plytelės, žaismingi veidrodžiai ar unikalūs aksesuarai. Tačiau jei mėgstate eksperimentuoti drąsiau, siūlome pagalvoti apie ryškesnės spalvos vonią – toks įrenginys tikrai neliks nepastebėtas net ir labai nuobodžiame interjere. Platų jų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – šioje svetainėje rasite pačių įvairiausių spalvų ir formų įrenginius.

Įsidėmėję visas šias taisykles, galėsite sukurti itin jaukų, tačiau tuo pačiu labai praktišką vonios kambarį. Vos penkios paprastos taisyklės gali padaryti tikrus stebuklus – įsitikinkite tuo patys!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite