UTENOS APSKRITIES MIKROĮMONĖMS APSKAIČIUOTA 1,4 MLN. EURŲ SUBSIDIJŲ

0
14
vmi

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Panevėžio AVMI) informuoja, jog Valstybinė mokesčių inspekcija jau apskaičiavo beveik 1,2 mln. eurų subsidijų sumą, kuri bus skirta 783 Utenos apskrities labai smulkioms, iki devynių darbuotojų turinčioms įmonėms. Ši suma padidės dar beveik 230 tūkst. eurų po sprendimo, ar skirti subsidijas dar 84 mikroįmonėms.

Panevėžio AVMI primena, kad norinčios gauti paramą įmonės turi atitikti kelis kriterijus: jose š. m. gegužės 1 d. dirbo ne daugiau kaip devyni žmonės; jos turi būti įtrauktos į VMI sudarytus nukentėjusių nuo COVID-19 įmonių sąrašus; įmonė 2019 m. sumokėjo gyventojų pajamų mokestį į savivaldybės ir valstybės biudžetus bei jos negali būti bankrutuojančios, restruktūrizuojamos ar likviduojamos.

VMI įmonėms, atitinkančioms reikalavimus, per Mano VMI įteikia kvietimus su juose esančia nuoroda į subsidijos paraiškos formą. Kvietimą gavusios įmonės galės ją užpildyti ir per Mano VMI pateikti. Tokie kvietimai teikti paraiškas negrąžinamai subsidijai gauti jau pasiekė 32 tūkst. šalies mikroįmonių. Dar 10 tūkst. įmonių kvietimų sulauks artimiausiu metu.

VMI apskaičiuoja galimos subsidijos sumą pagal mikroįmonės 2019 metais sumokėtą gyventojų pajamų mokestį (GPM). Tada savo ruožtu VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) įvertina pareiškėjų tinkamumą ir duomenys perduodami galutiniam sprendimui į Ekonomikos ir inovacijų ministeriją. Skirtąsias subsidijos lėšas mikroįmonei perveda Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras.

Vienkartinių negrąžinamų išmokų dydis priklauso nuo praėjusiais metais sumokėtų mokesčių – jei sumokėta iki 1 tūkst. eurų GPM, subsidija sieks 500 eurų, nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. eurų GPM – 1 tūkst. eurų subsidija, jei daugiau – pusę sumokėto GPM.

Kvietimai įmonėms bus siunčiami iki gruodžio 1 dienos, arba kol bus paskirstyta visa numatyta subsidijų suma – 100 mln. eurų.

Konsultacijas subsidijų klausimais teikia VMI specialistai trumpuoju telefonu 1882, paskambinus reikiapasirinkti „Įmonės“ ir spausti 4, po to pasirinkti „Subsidijos mikroįmonėms“ ir spausti 0. Taip pat aktuali informacija skelbiama VMI svetainės skyriuje Mikroįmonėms teikiamos subsidijos, socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje: www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

Papildoma informacija:
Anykščių rajono 161 mikroįmonės preliminari subsidijų suma 306 tūkst. eurų.
Visagino rajono 105 mikroįmonių preliminari subsidijų suma 155 tūkst. eurų.
Zarasų rajono 95 mikroįmonių preliminari subsidijų suma 118 tūkst. eurų.
Ignalinos rajono 77 mikroįmonių preliminari subsidijų suma 111 tūkst. eurų.
Molėtų rajono 143 mikroįmonių preliminari subsidijų suma 236 tūkst. eurų.
Utenos rajono 286 mikroįmonių preliminari subsidijų suma 460 tūkst. eurų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite