ZARASŲ RAJONAS ATSPARIAUSIAS KORONAVIRUSO INFEKCIJAI

0
30
99123292 1620152801482350 8226139158242918400 o

Nuo karantino paskelbimo šalyje pradžios kiekvienos darbo dienos ryte Zarasų rajono savivaldybėje vyksta rajono Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos, Operacijų centro ir rajono Savivaldybės administracijos darbuotojų pasitarimai, kuriuose nagrinėjamos iškilusios problemos, numatomos būtiniausias priemones koronaviruso plitimui stabdyti. Pasitarimuose pagal kompetenciją buvo priiminėjami ekstremalios situacijos valdymui reikalingi svarbūs nutarimai. Numatomas akcijų ir priemonių, stabdančių pavojingo susirgimo plitimą, įgyvendinimas.

Reikalui esant, lanksčiai ir operatyviai jie buvo keičiami, buvo ieškomos ir surandamos geriausios išeitys.

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas ketvirtadienį įvykusiame Ekstremalios situacijos operacijų centro posėdyje pažymėjo, kad rajono Savivaldybei pavyko įgyvendinti daug būtinų priemonių, kurie lėmė, kad rajone neužregistruota nė vieno susirgimo. Šalies spaudoje Zarasų rajonas tituluojamas kaip atspariausias koronaviruso (COVID-19) infekcijai. Nėra susirgimų dar dviejose savivaldybėse – Birštono miesto ir Pakruojo rajono. Meras pažymėjo, kad šis koronaviruso pandemijos laikotarpis tapo didžiuliu išbandymu ir zarasiškiai buvo kantrūs, supratingi, labai pilietiški. Susitelkimas ir visų nurodymų laikymasis davė rezultatus, koronavirusas buvo suvaldytas. Visi dirbo stropiai ir įtemptai, be streso, ažiotažo ir bereikalingos įtampos.

Meras įspėjo, kad atsipalaiduoti dar negalima, karantino sąlygos švelnėja, tačiau būtina vykdyti visus nurodymus ir saugoti save ir kitus.

Meras padėkojo visiems, kurie šiomis sudėtingomis dienomis dirba savo darbo vietose. Buvo atkreiptas dėmesys į gydytojų, slaugytojų, farmacininkų, kitų gydymo įstaigų darbuotojų triūsą, kuris reikalauja paties didžiausio dėkingumo ir įvertinimo. Padėkos nusipelnė policijos, priešgaisrinės apsaugos, pasienio tarnybos pareigūnai, šauliai, savanoriai, aptarnavimo sferos darbuotojai, socialiniai darbuotojai, Ekstremaliųjų situacijų komisijos, Operacijų centro nariai. Tai visų pastangų rezultatas, kad Zarasų rajonas atspariausias šiai pavojingai infekcijai.

https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2020/05/21/news/isskirtines-lietuvos-savivaldybes-trijose-iki-siol-koronaviruso-ne-kvapo-14976485/?fbclid=IwAR2qaoomx1nD3D34JHngXpsQ_MUKc24yemzRZF2aF83tQ7G-qQ_9kXJiCdE

 

Petras Ivanovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite