EUROPOS EGZAMINO FINALAS

0
16
mid news zrs 233 Džiugas Jančevskis

Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokinys Džiugas Jančevskis antrus metus iš eilės dalyvavo Europos egzamino finale. Į jį buvo pakviesta 50 dalyvių, geriausiai išsprendusių dviejų ankstesnių etapų klausimus. Europos egzamino finalas pirmą kartą vyko virtualiu būdu. Susirinkusius dalyvius pasveikino Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Konkurso, skirto Europos dienai paminėti, dalyviai galėjo pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungos istoriją, institucijas, kultūrą, geografiją, kalbas ir kt. jau vienuoliktą kartą vyksiančiame „Europos egzamine”. Šiais metais išskirtinį dėmesį konkurso organizatoriai skyrė Europos Sąjungos žaliojo kurso ir prie skaitmeninio amžiaus prisitaikiusios Europos prioritetams.

 

Dalyviams finalo metu reikėjo atsakyti į 20 klausimų. Jie labai įdomūs. Dabar išspręsti juos gali kiekvienas, atsivertęs Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje tinklapį. Taip smalsaudami mes įgyjame žinių.

 

Džiugas su šešiais mokiniais dalinasi 8-13 vietas. Tai labai puikus rezultatas, žinant, kad egzaminą laikė 24000 žmonių.

 

Ir visai nesvarbu, ar Džiugas sies savo ateitį su politika, tarptautiniais santykiais, politologija, bet aktyvus pilietis jis tikrai bus. Džiaugiamės jo rezultatais ir linkime sėkmės laikant egzaminus, stojant į pasirinktą aukštąją mokyklą.

 

Projekto Mokyklos Europos Parlamento ambasadorės vyr.ambasadorė, „Ąžuolo“ gimnazijos mokytoja Daiva Matijošienė
Nuotraukos autorės iš 2019 metų Europos egzamino finalo

mid news zrs 211 egzam momentas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite