VILNIAUS PASIENIO RINKTINĖ ATVERIA DURIS VASARAI

0
32
adv

Švelninant karantino sąlygas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinė palaipsniui grįžta prie renginių organizavimo ir kviečia moksleivius, kuriuos domina pasieniečio profesija, apsilankyti rinktinėje ir jos padaliniuose.

Jau penktus metus iš eilės rinktinė jungiasi prie Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“, suteikiančios galimybę mokyklinio amžiaus vaikams prasmingai leisti vasaros atostogas.

„Atverk duris vasarai“ – tai puiki galimybė pritraukti daugiau atostogaujančių mokinių dėmesio, supažindinti juos su pasieniečio profesijos galimybėmis, patraukliai pateikti jos darbo profilių įvairovę.

Jau nuo birželio 2-osios VSAT Vilniaus pasienio rinktinės atsakingi darbuotojai nedidelėms moksleivių grupėms, laikantis nustatytų saugumo reikalavimų, organizuoja ekskursijas rinktinės teritorijoje bei jos padaliniuose: Kenos, Lavoriškių, Padvarionių, Vilniaus oro uosto (Kauno oro uosto pasienio poste), Adutiškio, Pavoverės, Puškų, Tverečiaus, Švenčionių pasienio užkardose.

Apsilankymų metu moksleiviai turės galimybę susipažinti su pasieniečio profesija, vykdomomis funkcijomis bei tarnybos pasienyje ypatumais, naudojama ginkluote, specialiosiomis ir transporto priemonėmis. Kinologai pademonstruos pasirodymus su tarnybiniais šunimis.

Informaciją apie VSAT Vilniaus pasienio rinktinės organizuojamas iniciatyvas „Atverk duris vasarai“ rasite:

Vilniaus regione:
https://www.lmnsc.lt/atviros_edukacines_erdves_2020/?s=vilniaus_r&d=3def184a7d
Kontaktinis asmuo – Justyna Kondratovič, tel. +370 687 26 455, el. p. Justyna.kondratovic@vsat.vrm.lt
https://www.lmnsc.lt/atviros_edukacines_erdves_2020/?s=kauno_r&d=3988c7f889
Kontaktinis asmuo – Indrė Urbonavičienė, tel. +370 643 30 844, el. p. indre.urbonaviciene@vsat.vrm.lt
Ignalinos regione:
https://www.lmnsc.lt/atviros_edukacines_erdves_2020/?s=ignalinos&d=ac627ab163
Kontaktinis asmuo – Jolanta Vaickuvienė, tel. +370 618 29 645, el. p. jolantavaickuviene@gmail.com

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite