UTENOS POLICIJOJE LANKĖSI POLICIJOS GENERALINIO KOMISARO PAVADUOTOJAS IR PATARĖJAS

0
36
716 5ea7d10ef01c49aaff0b32cf6d90ecb4

Trečiadienį Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate lankėsi Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius ir patarėjas Arūnas Paulauskas. Susitikime dalyvavo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, viršininko pavaduotojai Vaidotas Žilys ir Saulius Navarskas bei Anykščių r. PK viršininkas Jonas Cicėnas, Ignalinos r. PK viršininkas Algis Masevičius, Molėtų r. PK viršininkas Vitalis Kutkauskas, Visagino PK viršininkas Gintaras Mažintas, Zarasų r. PK viršininkas Dainius Šidlauskas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas S. Tamulevičius perdavė policijos generalinio komisaro Renato Požėlos informaciją, kad pasirašytas nurodymas dėl pareigūnų apsaugos priemonių kontrolės stiprinimo, tuo pačiu informavo, kad pareigūnams bus rengiami liemenės dėvėjimo mokymai. Policijos įstaigų vadovai privalės užtikrinti, kad instruktažo metu pareigūnams būtų nurodoma nuolat dėvėti šarvinę liemenę. Pareigūnams, neturint (nedėvint) ar netinkamai dėvint nurodytas ginkluotės ir specialiąsias priemones, bus taikoma atsakomybė. Atsakomybė numatyta ir jų tiesioginiams vadovams.

„Žvelgiant į kitas valstybes, taip pat ir į kaimyninę Estiją, nusistovėjusi praktika yra tokia, kad įvykus nelaimingam atsitikimui, kai sužalojamas pareigūnas ir paaiškėjus, kad jis nedėvėjo liemenės, yra traktuojama, kaip nedraudiminis įvykis“, – išreiškė pastebėjimus Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas V. Vaiškūnas.
Patarėjas A. Paulauskas savo kalboje pabrėžė, kad kiekvienas policijos bendruomenės narys turi padaryti viską, kad neįvyktų tokie skaudūs įvykiai, kaip Mažeikių r. Taip pat akcentavo, kad siekiant užtikrinti kaimiškų vietovių gyventojų saugumą yra būtina sustiprinti darnų bendradarbiavimą su seniūnijomis bei jų seniūnais, gyventojais, taip bus kartu atrasti iškilusių problemų sprendimo būdai.

Antroje susitikimo dalyje policijos generalinio komisaro pavaduotojas S. Tamulevičius ir patarėjas A. Paulauskas pristatė perėjimo nuo 10 apskričių prie 5 apygardų viziją. Šia reforma siekiama suvienodinti policijos sistemą su prokuratūros ir teismų sistemomis.

„Tik vykstant reformoms ir prisidedant prie jų visiems, galėsime prisitaikyti prie greit kintančio laikmečio“, – baigiamajame žodyje kalbėjo generalinio komisaro pavaduotojas S. Tamulevičius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite