MOKYKLŲ DURYS VASARĄ ATVIROS VAIKAMS

0
18
mokyklos

Priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinių klasių vaikams liepos-rugpjūčio mėn. rajono bendrojo ugdymo mokyklose planuojama organizuoti Vasaros grupę (susidarius ne mažiau kaip 10 vaikų). Ši paslauga taikytina (siūloma) tuo laiku dirbantiems tėvams (globėjams, rūpintojams), negalintiems užtikrinti tokio amžiaus vaikų priežiūros.

Vasaros grupėje vyks sportinės, meninės, edukacinės, laisvalaikio gamtoje ir kt. veiklos, kurios užtikrins dalyvių sveikatą ir saugumą, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimo Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ nuostatas, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo 2020 m. gegužes 14 d. sprendimą Nr. V-1162 „Dėl neformaliojo vaikų švietimo organizavimo būtinų sąlygų“ ir Sveikatos apsaugos ministerijos 2020 m. gegužės 18 d. rekomendacijas „Dėl vaikų poilsio stovyklų edukacinių programų organizavimo karantino metu“.

Zarasų rajono savivaldybė kompensuotų pedagogų darbo užmokestį bei aplinkos išlaidas (vanduo, elektra, maisto gaminimas, valymas ir kt.). Tėvai (globėjai, rūpintojai) mokėtų už maitinimą (1,84 Eur už lankytą dieną), ugdymo priemones (6 Eur). Preliminariais skaičiavimais už vaikų maitinimą ir ugdymo priemonių įsigijimą tėvams (globėjams, rūpintojams) mėnesiui tektų mokėti apie 47 Eur. Už maitinimą nereikės mokėti tėvams (globėjams, rūpintojams), kurių vaikai gavo nemokamą maitinimą mokykloje šiais, t. y. 2019-2020 mokslo metais.

Pageidaujančius tėvelius (globėjus, rūpintojus) leisti vaiką į Vasaros grupę prašome iki 2020 m. birželio 18 d. registruotis elektroniniu paštu svietimas@zarasai.lt, stanislovas.kaulavicius@zarasai.lt arba asmeniškai atėjus į 123 kabinetą. Konsultacijos teikiamos telefonu 8 385 37179.

 

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite