KOKIAS KLAIDAS DAROME PRIŽIŪRĖDAMI IR VAIRUODAMI SAVO AUTOMOBILĮ

0
68
automobilis

Įsigiję automobilį visuomet tikimės, kad jis tarnaus kuo ilgiau, o į servisą teks užsukti kuo rečiau. Visgi, nereikėtų manyti, kad toks scenarijus priklauso tik nuo transporto priemonės patikimumo – prie to ženkliai prisidedame ir mes. Tiek vairuodami, tiek prižiūrėdami automobilį, neišvengiame klaidų, kurios turi įtakos didesnėms ar mažesnėms problemoms – jei laiku jas identifikuosite ir patys nekartosite, automobilis kels kur kas mažiau rūpesčių.

Automobilis per retai plaunamas

Savaime suprantama, kad švari transporto priemonė visuomet atrodo daug estetiškiau ir tvarkingiau, tačiau šis aspektas svarbus ne tik dėl to. Jei apsileisite, labai tikėtina, kad ant kėbulo kur kas greičiau išvysite rūdžių, su kuriomis kova nebus tokia paprasta. Teigiama, kad švari automobilio išorė gali padėti atitolinti tokius nesklandumus bent keliems metams – tikriausiai sutiksite, jog labai paprasta tuo įsitikinti patiems.

Netikrinama stabdžių sistema

Stabdžiai be jokios abejonės yra viena svarbiausių automobilio dalių, lemianti visiškai saugias mūsų keliones. Visgi, būtent jie yra nepelnytai retai tikrinami – apie to pasekmes verčiau neišsiplėsime. Iš esmės sunerimti reikėtų išgirdus bet kokį neįprastą girgždėjimą, cypimą ar šlifavimo garsą. Tai galite padaryti ir patys – tereikia išjungti muzikos grotuvą ir atidžiau pasiklausyti automobilio skleidžiamų garsų.

Nekeičiami priekinių stiklų valytuvai

Laikui bėgant priekinio stiklo valytuvai, kaip ir kitos smulkios automobilio detalės, pradeda dėvėtis ir sėkmingai neatlieka pagrindinės savo funkcijos. Nors gali pasirodyti, kad tai – nedidelė smulkmena, stipriai klystate. Susidėvėję valytuvai gali palikti dryželius ant Jūsų stiklo, o jeigu kelyje užklups lietus ar sniegas, jie nebeužtikrins tinkamo matomumo. Tad verčiau nelaukite ir kuo skubiau juos pasikeiskite – šiam darbui tikrai neprireiks didelių investicijų.

Neatsargiai važiuojama per duobes

Daugelis savo transporto priemonę tausojančių vairuotojų kelyje susidūrę su duobėmis, ženkliai sulėtina greitį ir stengiasi tokias kliūtis įveikti kuo atsargiau. Būtent taip ir turėtumėte elgtis, jeigu nenorite sugadinti automobilio pakabos – ją pažeisite nepriklausomai nuo to, kaip tobulai ją sukūrė gamintojai. Dėl apmaudžios klaidos ilgainiui gali atsirasti ir daugiau problemų, kurių tikrai galite išvengti.

Netikrinami pagrindiniai automobilio skysčiai

Daugelis vairuotojų puikiai žino, kad reguliariai reikėtų patikrinti tepalo lygį, tačiau ne visada atkreipia dėmesį į kitų svarbių skysčių likutį. Lygiai taip pat kaip ir alyvą, turėtumėte patikrinti ir aušinimo, vairo stiprintuvo ir netgi langų apiplovimo skysčio likučius – tai svarbu ne tik ruošiantis į ilgesnes išvykas, bet ir kasdien važinėjant miesto gatvėmis.

Laisva ranka laikoma ant pavarų svirties

Tokį įprotį turi daugelis iš mūsų, tačiau jei vairuojate automobilį su mechanine pavarų dėže, verčiau jo atsisakyti. Taip papildomai apkraunate perjungimo slankiklį ir jis pradeda dilti greičiau. Tad verčiau laisvai rankai suraskite vietos ant vairo – tuomet kelionė bus saugi ir visiškai nekenks Jūsų automobiliui.

Netikrinamas padangų slėgis

Tuščia padanga ne tik eikvoja daugiau degalų – automobilis tampa kur kas sunkiau valdomas, o po to gali atsirasti ir didesnių rato pažeidimų. Žinoma, kai padanga yra visiškai tuščia, nesunku to nepastebėti, tačiau verčiau tokių situacijų išvengti ir reguliariai patikrinti jų slėgį – tuomet matysite, ar niekas nesikeičia. Taip pat nesuklysite, jeigu retkarčiais apžiūrėsite, ar ant jų neatsirado didesnių pakitimų – laiku nepastebėjus problemos, vėliau reikės galvoti apie didesnius pokyčius. Spauskite čia, jei norite apžiūrėti padangų asortimentą.

Veltui eikvojama akumuliatoriaus energija

Niekam ne paslaptis, jog tuomet, kai išjungę automobilio variklį klausomės muzikos ar pamiršę paliekame įjungtus žibintus, taip eikvojame akumuliatoriaus energiją. Visgi, jei norite prailginti jo tarnavimo trukmę, išjungdami variklį įsitikinkite, kad visa elektronika yra išjungta. Tačiau turėkite omenyje, kad akumuliatorių, priklausomai nuo jo kokybės, vis vien reikės pakeisti kas kelerius metus. Jei jis vis dažniau išsikrauna be jokios priežasties, verta pagalvoti apie pokyčius. Platų akumuliatorių pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – šioje svetainėje juos įsigysite gera kaina.

Nustoję daryti visas šias klaidas, būsite tikri, jog padarėte viską, kad Jūsų automobilis tarnautų kaip įmanoma ilgiau. Svarbiausia vairuoti saugiai, neignoruoti smulkių problemų ir nepamiršti atlikti pagrindinių pakeitimų – tuomet didesnių rūpesčių tikrai turėtų pavykti išvengti.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite