POLICIJOS PAREIGŪNAI PRIMENA: NEPAMIRŠKITE IŠKELTI LIETUVOS VALSTYBĖS VĖLIAVOS

0
25
policija informuoja

Zarasų policijos pareigūnai primena, kad liepos 6-ąją švenčiame pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę (1253 m.) – Valstybės dieną.

Ši diena kiekvienam primena, kokią išdidžią ir galingą praeitį turi Lietuva, skatina meilę savo Tėvynei, supratimą ir ugdo sąmoningumą. Nepamirškite iškelti Lietuvos valstybės vėliavos – būkite aktyvūs, pareigingi ir pilietiški!

Lietuvos valstybinė vėliava prie visų gyvenamųjų namų privalo būti iškelta tris kartus per metus, valstybės švenčių dienomis:
• Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną;
• Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną;
• Liepos 6-ąją, Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Atsakomybė gyvenamųjų namų savininkams už Lietuvos valstybinės vėliavos neiškėlimą valstybės švenčių dienomis numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 519 str. ir užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 10 iki 12 eurų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite