PRO FOTOAPARATO OBJEKTYVĄ. POETO POMĖGIAI

0
21
1

Tikriausiai kiekvienas mūsų kraštietis yra girdėjęs apie Paulių Širvį. Mums, zarasiečiams, jis yra tikras pasididžiavimas. Tikriausiai daugelis jį žino kaip nuostabų poetą. Tačiau šiandien, šią saulėtą ir vėjuotą popietę, mes turėjome galimybę susipažinti su visai kitu šio poeto, kuris šių metų rugsėjo šeštą dieną būtų šventęs šimto metų gimtadienį, pomėgiu. Fotografija. Meno rūšis, kurią Paulius Širvys labai mylėjo.

Todėl šiandien su bibliotekos lankytojais užsiėmimo dalyviais – vaikais, nusprendėme ir mes prisiliesti prie fotografijos. Sugalvojome pasukti prie beržų. Juk jie Pauliaus Širvio kūryboje buvo minimi tikrai ne kartą. Radome daug skirtingų formų, kamienų ir aukščių beržų. Vedami linksmo vėjo nuėjome prie Zarasaičio kranto, pasivaikščiojome  miško takeliu, užlipome ir į Zarasų apžvalgos ratą. Nors mūsų buvo nedaug, šypsenų, pokalbių ir juoko tikrai netrūko.

Šio trumpo žygio metu mes ne tik išmokome kaip atpažinti beržą tarp kitų medžių ar padaryti gerą jo nuotrauką, bet ir sužinojome apie vienintelę Pauliaus Širvio dukrą-Dangę, kuri, paveldėjusi tėčio pomėgį tapo profesionale  fotografe. Todėl šiandienos popietė buvo smagi, įdomi ir informatyvi.    

Susipažinkite: „Pro foto objektyvo langą”.

Zarasų viešosios bibliotekos savanorė Ieva Navickaitė

Nuotraukos autorės

2

3

4

5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite