KELIONĖS AUTOMOBILIU: KODĖL VERTA JAS IŠBANDYTI?

0
32
kelione automobiliu

Kelionės šiltuoju metų sezonu yra ypač populiarus laisvalaikio praleidimo būdas, tačiau pastarieji pasauliniai įvykiai šiek tiek pakoregavo mūsų įpročius. Dabar daugelis vietoj skrydžių lėktuvu daug dažniau renkasi keliones automobiliu. Tačiau nereikėtų manyti, jog tai yra prastesnė alternatyva – toks keliavimo būdas turi daugybę privalumų, tad jo nereikėtų atsisakyti ir tuomet, kai nebereikės tiek daug galvoti apie saugumą. Kodėl verta keliauti su automobiliu?

Maksimalus laisvės pojūtis

Šiuo aspektu bet kokiam kitam transportui su automobiliais varžytis būtų praktiškai neįmanoma. Nebent lygintume juos su dviračiais, tačiau tuomet automobiliai laimėtų kovą dėl komforto. Ši transporto priemonė suteikia galimybę savarankiškai suplanuoti savo maršrutą – kelionės eigoje jį galėsite pakeisti nors ir visiškai kardinaliai. Jums nereikės jaudintis dėl skrydžių laikų, nereikės ieškoti atitinkamų terminalų, o jei pavargsite, pailsėti galėsite bet kurioje artimiausioje aikštelėje. Tai galėsite daryti nors ir visą dieną. Jei vertinate laisvę ir galimybę rinktis, sunkiai surasite geresnę alternatyvą.

Galimybė pamatyti daugiau

Keliaujant kitais populiariais būdais, dažniausiai pamatomos tik stotys, oro uostai ir pagrindiniai lankytini objektai. Žinoma, tai tikrai nėra mažai, tačiau važiuojant automobiliu, galima išvysti dar daugiau. Jūs visą laiką esate kelyje, todėl galite mėgautis gamta, stebėti priemiesčius ar netgi kaimelius ir atrasti tokias vietas, kurių kitiems turistams dar neteko matyti – jų nerasite net ir planuodami savo maršrutus. Galima sakyti, kad Jūsų nuotykiai prasideda vos tik įsėdus į automobilį – jeigu pasirūpinsite ir smagia kompanija, net ir labai ilga kelionė Jums tikrai neprailgs.

Nedidelė kaina

Žinoma, šis aspektas priklauso nuo daugybės veiksnių – jam įtakos turi ir kuro kainos, ir Jūsų automobilio eksploatacijos kaštai. Visgi, dažnu atveju (ypač – keliaujant ne vienam) pavyksta nemažai sutaupyti. Renkantis bet kurį kitą transportą, kiekvienam keleiviui tenka pirkti atskirą bilietą, o šiuo atveju visa bendra suma dalinama iš keliaujančiųjų skaičiaus. O jei dar pridėsime ir nemokamą bagažą, dvejonių dėl mažesnės kainos nebeliks išvis. Problemų nekils net ir tuomet, jei su savimi nuspręsite pasiimti augintinį – jis tikrai nebus apmokestintas papildomai.

Daug vietos daiktams

Priešingai nei važiuojant autobusu, traukiniu ar skrendant lėktuvu, Jūs nebūsite apriboti iš anksto nustatyto bagažo – tai tikrai palengvins daiktų pakavimąsi. Žinoma, kiek jų galėsite pasiimti su savimi priklausys ir nuo transporto priemonės dydžio, tačiau sunku įsivaizduoti, jog į automobilį tilptų mažiau daiktų nei į lagaminą.

Nesklandumų nekils net ir tuomet, jei nuspręsite pasiimti didesnius daiktus – tokiais atvejais pravers specialios stogo bagažinės, dar labiau praplečiančios Jūsų galimybes. Tiek šiuos, tiek kitus autoturizmo reikmenis siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – šioje svetainėje juos įsigysite itin palankiomis sąlygomis.

Platesnis nakvynės vietų pasirinkimas

Su šiuo transportu galite pasiekti praktiškai bet kokią vietą – jei keliaujate užsienyje, nebereikės galvoti, kaip nusigauti iki vilos su įspūdingais vaizdais. Taip pat galėsite rinktis ir paprastą butą ar netgi išbandyti stovyklavimo džiaugsmus. Svarbiausia, kad turėsite progą visa tai patirti kad ir vienoje kelionėje – juk niekas Jūsų laisvės nevaržys.

Tiesa, siekiant maksimalaus komforto, vertėtų atidžiau pasidomėti kiekviena nakvynės vieta ir pagalvoti, kokius daiktus vertėtų turėti kartu su savimi. Dėl taupumo sumetimų neretai nusprendžiama gamintis patiems – tuomet į bagažinę verta įsimesti ir kompaktiškesnių, tam skirtų priemonių. Su Jumis keliauti gali net ir elektriniai griliai – jų asortimentą rasite čia: https://pigu.lt/lt/buitine-technika-ir-elektronika/smulki-technika/smulki-virtuves-iranga/griliai.

Galimybė atverti langą

Nors šis privalumas skamba pakankamai keistai, nereikėtų jo nuvertinti. Tikriausiai sutiksite, jog viena yra pamatyti įspūdingus vaizdus, o visai kas kita – juos net ir užuosti. Gaivus jūros dvelksmas, miškų aromatai – tai tik labai menka dalis to, ką turėsite galimybę patirti. Nors tikėtina, kad didžiąją kelionės dalį naudositės kondicionieriumi, bent retkarčiais jį iškeiskite į atvirą langą – taip maksimaliai išnaudosite visus kelionės automobiliu privalumus ir pasimėgausite grynu, teigiamai mūsų nuotaiką veikiančiu oru.

Susipažinus su visais šiais privalumais, nesunku patikėti, jog šis keliavimo būdas iš tiesų yra vertas mūsų dėmesio. Jei iki šiol to nedarėte, pirmajai kelionei rinkitės paprastesnį maršrutą – tuomet įsitikinsite, ar kelionės automobiliu patinka Jums patiems.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite