JAUNUOLI, PASITIKRINK, AR TAVO „ŽAIDIMAI“ NĖRA TEISĖS PAŽEIDIMAI

0
26
Kaip paaugliams neisitraukti i NV8 1

Vasara atostogų metas, jaunimas dar daugiau laiko praleidžia virtualiame pasaulyje tad:

Jaunuoli, pasitikrink, ar tavo „žaidimai“ nėra teisės pažeidimai:

Atskleidi savo asmenines duomenis kitiems asmenims (gal net draugams)? Atsakymas. Nr. 3

Trūksta eurų kišenėse ir galvoji užsiimti melagingais/netikrais pardavimais internete? Atsakymas. Nr. 1

Daliniesi kitų asmenų atsiųstomis erotinio pobūdžio nuotraukomis ar vaizdo įrašais ar jų prašai iš savo draugų? Atsakymas. Nr. 1

Padarai paslaugą draugui ir gautus pinigus pervedi trečiajam asmeniui? Susikuri naują socialinio tinklo paskyrą nes paprašė iš matymo pažįstamas draugas? Kitais būdais „savanoriauji“? Atsakymas. Nr. 3

Komentuodamas tyčiojiesi ir visais žinomais keiksmažodžiais žemini kitus asmenis? Atsakymas. Nr. 2

Narkotinės medžiagos yra draudžiamos, o tu jas ar kitus nelegalius daiktus pardavinėji socialiniuose tinkluose? Atsakymas. Nr. 1

Atsakymai:

1. Per gerai galvoji apie save ir manai, kad tavo veiksmai neturės pasekmių, tačiau elektroninėje erdvėje tavo IP įrašai yra išsaugomi iki pusės metų.

2. Atsisėdęs prie kompiuterio jautiesi gudresnis ir „kietesnis“ už kitus – įstatymai visiems lygūs.

3. Padarydamas paslaugą kitam, tu jam uždirbai pinigus, o pats galimai įklimpai į problemas.

P. S. Pasakymas „aš nežinojau“ ar „aš norėjau tik pajuokauti“, neatleis tavęs nuo atsakomybės.

Gerbiami tėvai:

Policija rekomenduoja tėvams atkreipti dėmesį į nepilnamečių vaikų veiklas internete bei socialiniuose tinkluose atostogų metu. Nuolat kalbėkite su vaikais apie etišką bendravimą virtualioje erdvėje, priminkite apie duomenų saugumą, saugų elgesį internete.

Visiems:

Pastebėjus asmenų daromus administracinius nusižengimus ar nusikalstamas veiklas pranešti policijai skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite