ZARASŲ LIGONINĖJE GRAŽŪS POSLINKIAI

0
74
20200721 092053

VšĮ Zarasų ligoninė, sušvelnėjus karantino sąlygoms, sėkmingai ėmė atnaujinti stacionarines ir ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas, kurių taip laukė Zarasų miesto ir rajono gyventojai. Jos buvo pradėtos teikti griežtai laikantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo Aurelijaus Verygos rekomendacijų.

Zarasų ligoninės direktorius Remigijus Lamanauskas džiaugiasi, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu ligoninės kolektyvas dirbo labai profesionaliai ir visi svariausi, reikalingiausi darbai buvo padaryti be jokių priekaištų iš šalies sveikatos priežiūros institucijų. Atvirkščiai. Ligoninė sulaukė pagyrimų už organizuotumą ir nuoseklų visų reikalingų priemonių įgyvendinimą. Vien tik birželio mėnesį įstaigoje buvo atnaujinta 76,7 proc. stacionarinių ir 71,5 proc. ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų, teikiamų iki karantino. Tarp rajono lygmens ligoninių Zarasų ligoninė pagal sveikatos priežiūros paslaugų atnaujinimą sutartinių sumų apimtyje yra trečioje vietoje. Kitose šalies gydymo įstaigose praėjusį mėnesį buvo atnaujinta vos apie pusė paslaugų, kitose jos net nebuvo pradėtos teikti iš viso.

Taigi darnaus darbo dėka ligoninės kolektyvas sėkmingai įveikė pirmąją koronaviruso pandemijos bangą. Net priėmė didelį iššūkį ir sėkmingai įsteigė Karščiavimo kliniką, ko savarankiškai neįsteigė padaryti kai kurios kitos, žymiai didesnės asmens sveikatos priežiūros įstaigos. Karščiavimo klinikos koordinatorius Dmitrijus Charčenko su specialistų komanda atliko visas numatytas funkcijas, pademonstravo pasiaukojimą ne tik savo specialybei, bet ir žmonėms.

Liepos 17 d. mūsų regiono medikai, sėkmingai kovoję su koronaviruso infekcija, buvo pakviesti į VšĮ Respublikinę Panevėžio ligoninę, kurios Aktų salėje vyko iškilmingas Panevėžio ir Utenos apskričių medikų ir kitų gydymo įstaigų darbuotojų apdovanojimų teikimas. Čia juos sveikino Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Gražūs padėkos žodžiai buvo pasakyti ir zarasiškiams. Zarasų ligoninės gydytojui anesteziologui reanimatologui Dmitrijui Charčenko ir bendrosios praktikos slaugytojai Reginai Vietrinienei skirti valstybiniai apdovanojimai „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“.

Apdovanoti medikai ir kiti kolektyvo nariai buvo gražiai pasveikinti ir Zarasų ligoninėje. Direktorius Remigijus Lamanauskas, dėkodamas visiems už darbą karantino metu, tarė nuoširdžius padėkos žodžius, džiaugėsi, kad labai gražiai įvertintas dviejų Zarasų ligoninės medikų triūsas. Tiesa, visų vyriausybiniais apdovanojimais neįvertinsi, tačiau aukščiausios pagarbos nusipelnė visi įstaigos specialistai, kurie dirbo šiuo sudėtingu laikotarpiu rizikuodami savo sveikata ir gyvybe. „Stengiamės skatinti darbuotojus materialiai, buvo mokami priedai, skatinome ir kitais būdais. Pasiaukojantis darbas turi būti įvertintas“, – kalbėjo direktorius Remigijus Lamanauskas

 

Jonas Petraitis
Nuotraukoje – padėkos medikams akimirka VšĮ Zarasų ligoninėje.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite