APTARĖ MIESTO ŠVENTĖS RENGIMO PROBLEMAS

0
23
mid news zrs 81 ms1

Rajono Savivaldybėje įvyko pasitarimas, kuriame aptartos pasirengimo miesto šventei priemonės. Pasitarime dalyvavo rajono institucijų, atsakingų už įvairių šventės priemonių surengimą, atstovai. Jie aptarė ir numatė pasirengimo darbus, dalijosi mintimis apie saugios ir gražios šventės surengimą.

Pasitarime kalbėjęs rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas pabrėžė, kad Zarasų miesto šventė ir folkloro festivalis „Žolynai“ vyks rugpjūčio 14 – 15 d. Sėlių aikštėje. Renginiai vyks griežtai laikantis ekstremaliosios situacijos reikalavimų. Šiemet zarasiškiai pasitinka 514-ąjį miesto šventės gimtadienį. Šiemet dėl ekstremaliosios situacijos atsisakyta daug renginių, tačiau tikimasi, kad kitais metais sąlygos šventei bus palankesnės ir juos planuojama surengti.

Meras Nikolajus Gusevas pasakė, kad karantino metu Zarasų rajono savivaldybė griežtai laikėsi Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų ir rekomendacijų ir tapo atspariausia Savivaldybe koronavirusui šalyje. Per šį laikotarpį Zarasų rajono gyventojai įrodė, kad viruso grėsmės akivaizdoje gali išlikti susitelkę ir sąmoningi, saugant save bei aplinkinius. Todėl pasiekti rajone geri statistiniai rodikliai. Zarasiškiai pasiryžę ir ateityje griežtai laikytis visų ekstremaliosios situacijos reikalavimų.

Meras pažymėjo, kad buvo pasiūlymų dėl ekstremaliosios situacijos iš viso nerengti miesto šventės, tačiau mes negalėjome leisti, kad miesto žmonės ir jų svečiai liktų be įspūdingo renginio. Jis yra vienas svarbiausių metuose. Tiesa, šiemet nuspręsta nerengti iškilmingo rajono Savivaldybės tarybos posėdžio. Garbės piliečio regalijos Arvydui Stanislavui Každailiui bus įteiktos miesto šventės metu. Tarybos sprendimas dėl Garbės piliečio vardo suteikimo jam jau buvo priimtas šių metų gegužės mėnesio Tarybos posėdyje.

Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas pabrėžė, kad šiemet miesto šventė vyksta ypatingomis sąlygomis, todėl numatytos visos apsaugos priemonės, kad tokia šventė neprisidėtų prie viruso plitimo. Numatyti saugūs atstumai tarp šventės dalyvių, parengtos kitos apsaugos priemonės. Miesto aikštėje vyks tautodailės, prekybos, pramogų mugė. Vėliau programoje numatyti įvairūs kultūriniai renginiai. Jie bus įspūdingi ir dedamos pastangos, kad šventė taptų kuo įspūdingesne.

Direktorius Aurimas Gudas pasidžiaugė, kad artėjančią miesto gimtadienio šventę rengia daug meno kolektyvų entuziastų, pasiryžę nekasdieniškai pakilią nuotaiką kurti ir visi zarasiškiai. Renginių įvairovė leis šventėje atrasti ką pamatyti ir nuveikti įvairaus amžiaus grupių atstovams, skirtingo skonio žiūrovams. Zarasų viešoji biblioteka taip pat rengia savo numatytas priemones, kurios gražiai įsilies į bendrą miesto šventę.

Pasitarimo metu miesto šventės organizavimo klausimus gvildeno rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Andrejus Jančevskis , Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas, Zarasų viešosios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė, UAB „Zarasų komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Juozas Šyvokas, kitų institucijų atstovai.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – pasitarimo dėl miesto šventės renginių akimirkos.

mid news zrs 950 ms2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite