GAUSUS ŠIMTUKŲ DERLIUS

0
12
egz

Paskelbus paskutiniuosius pagrindinės sesijos brandos valstybinių egzaminų rezultatus abiturientai jau gali lengviau atsikvėpti ir pasitikti vasaros malonumus – brandos egzaminai išlaikyti, rezultatai aiškūs, o geriausieji bus apdovanoti piniginiais prizais.

Šiais metais užderėjo gausus šimtukų derlius, kokio dar nėra buvę rajono mokyklų istorijoje. Zarasų rajone – net 11 šimtukų (2018 m. ir 2019 m. – tik po 1 šimtuką). Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokinė gavo 2 šimtukus už lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos egzaminus, 7 Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniai gavo po 1 šimtuką už anglų kalbos egzaminą, 1 – už geografijos egzaminą ir 1 Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokinys gavo aukščiausią įvertinimą už anglų kalbos egzaminą. Mokiniams pasiruošti egzaminams ir siekti puikių rezultatų padėjo Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Aurelija Pledienė ir Anna Puzhenė, geografijos mokytoja Nijolė Šiaučiūnienė, lietuvių ir literatūros mokytoja Renata Žemaitienė bei Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos anglų kalbos mokytoja Audronė Macijauskienė. „Visi aukščiausių rezultatų – 100 balų – pasiekę abiturientai bus apdovanoti 100 eurų piniginiais prizais“, – sakė rajono meras Nikolajus Gusevas.

Aptariant brandos egzaminų rezultatus, rajono Savivaldybės vadovai džiaugėsi abiturientais ir jų pasiekimais, o džiaugsmo priežastis labai paprasta – beveik visų Zarasų rajono abiturientų išlaikytų egzaminų rezultatas lyginant su visos šalies rezultatais yra geresnis. Džiugina ne tik 11 šimtukų, bet ir tai, kad net 45 mokinių darbai buvo įvertinti aukštais balais: anglų kalbos – 22 mokiniai gavo įvertinimus nuo 86 iki 99 balų, lietuvių kalbos – 10, biologijos – 7. Nors metai buvo neeiliniai dėl paskelbto karantino, mokiniai ir mokytojai dirbo neįprastomis sąlygomis, visgi rezultatai džiugina.

Zarasų rajone šiais metais prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 138 kandidatai, iš jų – 131 abiturientas. 3 mokiniai rinkosi laikyti 6 valstybinius brandos egzaminus (daugiausiai gali rinktis 7), 21 abiturientas rinkosi 5, 30 mokinių – 4 valstybinius brandos egzaminus. Populiariausi kaip ir visoje Lietuvoje yra 3 valstybiniai brandos egzaminai: privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas (66 mokiniai rinkosi laikyti valstybinį egzaminą), užsienio (anglų) kalbos (66 mokiniai) ir matematikos (66 mokiniai) egzaminai. Šiais metais sėkmingiausiai pavyko anglų kalbos egzaminas, o daugiausiai nusivylimų būta po matematikos egzamino, kurio neįveikė 17 mokinių – beveik trečdalis egzaminą pasirinkusių Zarasų rajono abiturientų.

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite