VYKO SEMINARAS KAIMO BENDRUOMENĖMS

0
25
1

Zarasų rajono savivaldybėje vyko seminaras ,,Paramos galimybės kaimo bendruomenėms“ Seminaro tikslas – gerinti gebėjimus, kompetencijas tinkamai parengti paraiškas paramai gauti bei teisingai parengti ataskaitas.

Seminaro dalyviai susipažino su veiklos planavimu, darbo organizavimu, ataskaitų pateikimu, buhalterinės apskaitos reikalavimais ir kita aktualia informacija.

Seminaro dalyvius pasveikinęs rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, palinkėjo sėkmės darbuose, pabrėžė, kad bendruomenės yra svarbios šiuolaikinėje demokratiškoje savivaldybėje. Zarasų rajono bendruomeninių organizacijų tarybos pirmininkė Aušra Lamanauskienė kvietė bendruomenes aktyviau dalyvauti rengiamose apklausose, taip pat teikti pastabas bei pasiūlymus dėl bendruomeninės veiklos gerinimo.

Seminaro metu buvo pristatyta Nacionalinės paramos kaimo bendruomenėms reikalavimai, finansuojamos veiklos, ataskaitų pateikimas ir kita aktuali informacija, susijusi su paraiškų pateikimu Žemės ūkio ministerijai. Taip pat buvo pristatyta Zarasų rajono Nevyriausybinių organizacijų ir religinių bendruomenių programa ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programa, kaip geriau parengti paraiškas, kaip planuoti veiklas, sudaryti sąmatas ir sėkmingai įgyvendinti projektus. Buvo daug diskusijų, klausimų, į kuriuos atsakė seminaro pranėšėja Zarasų rajono savivaldybės administracijos Kaimo plėtros skyriaus žemės ūkio specialistė Audronė Kačiulienė ir Jaunimo reikalų koordinatorė Aksana Vorobjova.

Su bendruomenių apskaitos reikalavimais supažindino ir daug aktualios informacijos, susijusios su ataskaitų pateikimu, sąmatų sudarymu pateikė seminaro pranešėja apskaitos specialistė Alina Razmienė.

Vietos veiklos grupės pirmininkas Arvydas Veikšra pasidalijo patirtimi kaip geriau pasiruošti projekto veikloms, kad būtų naudinga bendruomenei ir nebūtų paskutinės minutės projektai.
 

Kaimo plėtros skyrius

2

3

4

5

6

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite