SAUSIO – BIRŽELIO MĖNESIŲ SAVIVALDYBĖS BIUDŽETO PAJAMOS 2,6 PROCENTAIS MAŽESNES NEI PLANUOTOS

0
11
min news zrs 811 resize 800x800 resize 456x266 finansai

Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio (GPM) 2020 metų sausio – birželio mėnesiais buvo 1 650,9 mln. eurų. Tai 83,4 mln. eurų (5,3 proc.) daugiau nei 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu ir 62,7 mln. eurų (3,7 proc.) mažiau nei planuota.

Prie mažesnio nei planuota GPM pajamų surinkimo prisidėjo dėl COVID-19 viruso kilusios krizės neigiamai paveikti darbo rinkos rodikliai. Vertinant tik birželio mėnesį, GPM pajamų vykdymas buvo išskirtinai geras – gauta 334,0 mln. eurų, t.y., 56 mln. eurų (20,1 proc.) daugiau nei praėjusių metų birželį ir 36,9 mln. eurų (12,4 proc.) daugiau nei planuota. Taip nutiko dėl sprendimo įvertinus pablogėjusią dalies gyventojų finansinę padėtį iš gegužės 4 d. į liepos 1 d. nukelti gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo ir sumokėjimo terminą. Tačiau dėl termino nukėlimo į liepos mėnesį gyventojų kartu su metinėmis deklaracijomis sumokamo GPM per balandžio – birželio mėnesius gauta mažiau nei prieš metus.

Lentelė:

Per šių metų pirmą pusmetį rajono Savivaldybės biudžetas negavo 2,6 procentų planuotų biudžeto pajamų savarankiškoms funkcijoms vykdyti, iš jų 3,8 procentų gyventojų pajamų mokesčio

Šaltinis:
http://finmin.lrv.lt/lt/naujienos/sausio-birzelio-menesiu-valstybes-ir-savivaldybiu-biudzetu-pajamos-mazesnes-nei-planuotos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite