SPALVINGA IR NAUDINGA DOVANA

0
43
8

Kada besusiruoščiau link Sėlių aikštės, vis taikau ten nukeliauti pro mažutę, bet labai savarankišką jauniausių miesto gyventojų šalelę – Zarasų „Lakštingalos“ mokyklą. Eidama pro ją būtinai pasidairau pro tvorą, nes man ne tik smalsu, bet ir gražu pasižiūrėti, kuo džiaugiasi mūsų mažieji Vaikystės šalyje.

Vasarai įsibėgėjus ir sušvelnėjus ilgo karantino sąlygoms pastebėjau ant šios mokyklos tvoros nemažai žaismingų boružyčių, sraigučių, drugelių, bitučių, o už tvoros – ir šį tą naujo bei įdomaus ne tik vaikučiams, bet ir mokantiems su jais džiaugtis smalsiems suaugusiems. Šią vasarą vaikučiai gali bėgti į žaidimų aikštelę sveikatinimo taku. Vieni basi, kiti apsiavę, bet jie mielai striksi naujuoju taku ir skuba man parodyti kiekvienos grupės mini-daržiuką su įvairiais augalais arba dar vieną naujovę – birželio mėnesį čia atsiradusį Sliekų namelį, kurį įsigyti padėjo Zarasų žemės ūkio mokykla, o profesijos mokytoja Donata Radionova mielai papasakojusi vaikučiams apie sliekus ir jų naudą, paaiškinusi, kaip jais rūpintis, priminusi, kad juos įdomu stebėti.

Karantino metu mokyklėlės kieme atsiradusi spalvotų „pieštukų“ tvorelė, ne tik sauganti pačius mažiausius vaikystės šalies gyventojus, bet lavinanti juos ryškiomis spalvomis, kurias taip smagu pažinti. Beveik čia pat žydi rudenį gausiai zarasiškių padovanoti jurginai prie pavėsinės, primenančios jaukią kaimo trobelę su langinėmis.

Bet dar didesnio džiaugsmo vaikučiams suteikė spalvinga judrių žaidimų aikštelė, kurią jiems dovanojo 20 narių vienijantis ir nuo 2016 m. savarankiškai veikiantis Zarasų ROTARY klubas. Zarasų rajono laikraštis jau ne vieną kartą yra rašęs apie gerus šio klubo narių darbus. Vienas paskutiniųjų – liepos viduryje pradėta montuoti siekiant nudžiuginti kuo daugiau mūsų miesto mažųjų piliečių puiki, patvari ir spalvinga aikštelė su kalniuku, sūpynėmis, staliuku po dideliu gėlės žiedu. Ta proga saulėtą rytą pas vaikučius atvyko nemažai solidžių vyrų, kuriuos jiems žaismingai pristatė „Lakštingalos“ mokyklos direktorė Rasa Jurevičienė. Vaikučius ir jų auklėtojas pasveikino naujasis klubo prezidentas Artūras Gudavičius ir šio gražaus sumanymo iniciatorius bei aktyviausias įgyvendintojas UAB „KSIL Pasaulis“ direktorius Karlen Grdiljanc. Balionais papuoštos aikštelės atidarymo ceremonijoje aktyviai dalyvavo ir patys vaikučiai, drąsiai kalbinę svečius ir net perkirpę raudonąją juostelę. O kiek būta džiaugsmo, sulaukus leidimo lipti ant kalniuko ir smagiai nučiuožti!

Kol vaikai smaginosi, vyrai prisiminė, kiek prieš kelis dešimtmečius būta vaikų darželių rajone ir pačiame mieste, pasidomėjo naujovėmis, vaikučių ir jų tėvelių reakcija į jas, vienas kitas pasidalijo prisiminimais iš savo „darželinio“ amžiaus.

Gražina ZOLOTUCHINA

Ievos Cibulskienės nuotraukose – aikštelės atidarymo akimirkos.

2

4

7

11

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite