ŠALIES BENDRUOMENĖS PAREIGŪNAMS PRISTATYTA ZARASŲ POLICIJOS BENDRUOMENĖS PAREIGŪNO „PABĖGIMO KAMBARIO“ IDĖJA

0
15
1

Jau daugiau nei du dešimtmečius Lietuvos policija organizuoja moksleivių teisinių žinių konkursą „Temidė“. Konkurso I etape „Proto mūšis“ nugalėjusios moksleivių komandos varžosi II etape „Pabėgimo kambarys“. Geriausiai pasirodžiusios moksleivių komandos III etape dalyvauja orientacinėse varžybose.

Teisinių žinių konkurso „Temidė“ II etapo „Pabėgimo kambario“ užduotis kasmet įgyvendinama Policijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos paskelbus konkursą, kuriame savo idėjas dėl „Pabėgimo kambario“ užduoties gali pasiūlyti visi Lietuvos policijos pareigūnai. Išrinkus geriausią pareigūnų pasiūlytą „Pabėgimo kambario“ užduoties idėją, jos autorius ją pristato visos Lietuvos pareigūnams. 2020 m. geriausiu idėjos autoriumi išrinktas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūno Liudviko Komkos sukurtas „Temidės“ pabėgimo kambarys.

2020 m. rugpjūčio 13 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariate vyko Lietuvos policijos bendruomenės pareigūnų susitikimas, kurio metu L. Komka pristatė savo sukurto „Pabėgimo kambario“ idėją kolegoms, pravedė instruktažą dėl jo įgyvendinimo. Pareigūnai, suvažiavę iš visos Lietuvos, „Pabėgimo kambarį“ turėjo išbandyti ir įveikti patys, kadangi šis formatas turės būti įgyvendintas visose Lietuvos apskrityse. Policijos pareigūnams įveikus „Pabėgimo kambarį“, vyko diskusija, aptarti įvairūs organizaciniai klausimai, pasidalinta įspūdžiais.

L. Komkos pristatyta „Pabėgimo kambario“ užduoties idėja kolegoms pasirodė labai inovatyvi ir įdomi.

Pareigūnai turėjo progą susipažinti ir su vienu gražiausių ne tik Utenos apskrities, bet ir Lietuvos miestelių – Anykščiais.

Malonu kolegas iš visos Lietuvos pasitikti Utenos krašte, pasidalinti savo gerąją darbo praktika, inovatyviomis idėjomis, kurios bus įgyvendintos Lietuvos mastu.

Dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvoje, paskelbus karantiną, Utenos apskrityje nebuvo galimybių įgyvendinti moksleivių teisinių žinių konkurso „Temidė“ I etapo pavasarį. Atsižvelgus į situaciją ir padėtį dėl COVID-19 Lietuvoje, jeigu leis galimybės, planuojama rudenį (rugsėjo mėnesį), bendradarbiaujant su švietimo įstaigomis, organizuoti ir vykdyti moksleivių teisinių žinių konkurso „Temidė“ I–II etapus.

Utenos apskrities VPK

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite