ZARASŲ TURGELIO PROBLEMOS

0
110
118214716 655892151684902 8566746941873842545 n

Dažnas zarasiškis penktadienio rytą užsuka į turgelį Žemaitės gatvėje. Ten ir šviežių daržovių ir drabužių už nebrangiai randa. Džiaugiamės ir mes, prekiautojai, galėdami užsidirbti sau pragyvenimui. Daugelis ir mūsų prekiauja Zarasų turgelyje apie 20 metų, bet štai sužinojome, kad vietos, kur mes prekiavome pasikeis, nors priežasčių nelabai kas paaiškino. 

Gegužės mėn. raštu kreipėmės į Zarasų rajono Savivaldybės administraciją ir gavome atsakymą, kad Žemaitės g. turgaus rekonstrukcija planuojama vykdyti 2021 m., šiais t.y. 2020 m. jokių pakitimų nenumatoma ir prekyba vyks kaip ir anksčiau.

Po kurio laiko sužinojome, kad mūsų vietose prekiaus daržovėmis  ir ūkininkai savo produkcija, vat tik mums niekas nepasako kur prekiausime mes. Į Zarasų turgelį suvažiuoja prekiautojai iš Rokiškio, Ignalinos, Panevėžio ir kt. rajonų, atvyksta labai anksti ryte, o kai kurie net iš vakaro, kaip sužinoti kur kiekvieno iš mūsų prekybos vieta?

Laikinai einanti Zarasų miesto seniūnės pareigas pranešė, kad ateinantį penktadienį senose vietose prekiauti negalėsime. Kai paprašėme paaiškinti kodėl,  pasikvietė į pagalbą pro šalį ėjusius viešosios tvarkos specialistus.

Pasiskambinę į administraciją, priminėme, kad gavome iš jų raštišką atsakymą, jog iki 2021 m. prekyba vyks, kaip ir anksčiau, atsakė, kad turime raštišką atsakymą iš administracijos, todėl galime prekiauti, kaip anksčiau. 

Matome, kad Zarasų rajono savivaldybės administracijos vadovai dėl turgavietės ateities turi skirtingas nuomones, prekiautojai iš Rokiškio neapsikentę, parašė į Facebook „bardakas Zarasuose” apie sunkiai suprantamą situaciją Zarasų turgelyje, tačiau postas buvo ištrintas vos per 40 minučių…

Jau ne vieną kartą rašėme ir apie viešąjį tualetą turgelyje.  Dabar, kai visas pasaulis stengiasi užkirsti kelią covid-19, net Zarasų savivaldybės administracija rekomenduoja dažniau plauti rankas šiltu vandieniu su muilu… Skamba rūpestingai, tik įvykdyti, deja, ir apsisaugoti savęs ir atėjusių apsipirkti negalime, nors Žemaitės gatvėje yra ir vandentiekis ir kanalizacija, tereikia prisijungti.

Dėl savo  ir turgelio ateities kreipėmės į Zarasų miesto seniūnaičius D. Kazancevą, R.Achranovičių, L.Puslį, papasakojome apie sunkiai suprantamą situaciją Zarasų turgelyje.

Jie mus išklausė, puikiai suprato mūsų problemas ir pažadėjo, kad savo kompetencijos ribose mums visokeriopai padės.  Supratimo ir pagalbos mes tikimės ir iš rajono vadovų.

Taip pat tikimės, kad 2021 m. dalinės turgaus rekonstrukcijos metu bus išspręstos ir pagrindinės turgelio problemos  prekybos vietų keitimas vyks iš anksto pranešus, kad atsiras šiuolaikinis kurortinio miesto tualetas, kad žmonės galės nusiplauti rankas šiltu vandeniu su muilu.

Zarasų turgelio prekiautojai

118225253 998234443950823 7618122080387474325 n

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite