SAVIVALDYBĖS PARAMA UGNIAGESIAMS

0
49
1

Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnyboje daug dėmesio skiriama ugniagesių darbo ir buitinių sąlygų gerinimui. Šiais metais buvo atnaujintos Degučių ugniagesių komandos ugniagesių buitinės ir poilsio patalpos. Daug pastangų ir lėšų pareikalavo Degučių ugniagesių komandos buitinių patalpų sutvarkymas.

Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybai šių patalpų remontui pinigų papildomai skyrė rajono Savivaldybė. Papildomai skirtų lėšų dėka patalpose buvo pakeistos grindys, durys, suremontuotas koridorius. Naujai įrengtas tualetas ir dušo patalpa. Dabar po gaisro ar kitų gelbėjimo darbų atvykę ugniagesiai gelbėtojai gali nusiprausti duše. Degučių ugniagesių komandoje atnaujintos ir ugniagesių buitinės patalpos: įsigyta mikrobangų krosnelė, elektros viryklė, virdulys. Įrengta ir suremontuota darbuotojų persirengimo patalpa. Dabar baigiamas tvarkyti kambarys, kuriame ugniagesiai gelbėtojai galės pakabinti ir savo kovinę aprangą.

Su pagerėjusiomis ugniagesių gelbėtojų darbo ir poilsio sąlygomis susipažino rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Kartu atvyko ir rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas, Zarasų priešgaisrines apsaugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys, Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Domijanas Popovas.

Garbūs svečiai, lankydamiesi Degučių ugniagesių komandoje, pažymėjo, kad daug darbų, gerinant ugniagesių darbo sąlygas čia ir kitose komandose jau padaryta, tačiau dar nemažai jų liko. Dedamos pastangos, kad ugniagesiai, gelbėjantys žmonių gyvybes bei jų turtą, turėtų puikias sąlygas. Meras Nikolajus Gusevas išreiškė viltį, kad ateityje valstybė žymiai daugiau dėmesio skirs ugniagesių gelbėtojų materialinei bazei atnaujinti, ir ugniagesiai gelbėtojai į nelaimės vietas vyks europietiškais gaisriniais automobiliais, dirbs su modernia gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga, bus sudarytos dar geresnės darbo ir poilsio sąlygos.

Meras apsilankymo metu pažymėjo, kad rajono Savivaldybė Zarasų priešgaisrinei apsaugos tarnybai skyrė lėšų įsigyti moderniems nešiojamiems vandens siurbliams įsigyti. Jie yra skirti siurbti vandenį iš vandens telkinių. Dabar ieškoma galimybių Degučiuose įrengti gaisrinį hidrantą. To dėka ugniagesiai galės greičiau ir paprasčiau ištraukti vandenį, reikalingą gaisrui gesinti.

Tą pačią dieną Savivaldybės vadovai apsilankė ir Dusetų ugniagesių komandoje. Jie čia domėjosi turima gaisrine technika, gesinimo įranga, darbo sąlygomis, bendravo su komandos darbuotojais. Kadangi Dusetų ugniagesių komandos pastatams jau seniai reikėjo remonto (apie tai paminėjo ir rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas), Zarasų rajono savivaldybė 2018 m. ir 2019 m. skyrė lėšų, kurių dėka buvo atlikti pastato fasado remonto darbai. Pastatas dabar šiuolaikiškai apskardintas. Džiugu, sakė direktorius, kad skiriamos lėšos panaudojamos tikslingai ir racionaliai. Dabar ugniagesių pastatas džiugina ne tik tuos, kurie čia dirba, bet ir visus dusetiškius bei jų svečius.

Šios viešnagės tikslas – aptarti ugniagesių darbo ir poilsio sąlygas, susipažinti su įranga, kuri būtina, norint užtikrinti, kad rajono gyventojams būtų suteikta profesionali pagalba.

Apsilankę svečiai išklausė ugniagesių gelbėtojų pageidavimus ir pastabas.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – rajono vadovų viešnagės Degučių ir Dusetų ugniagesių komandose akimirkos.

2

3

4

5

6

7

8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite