Mokėsi tradicinių riešinių mezgimo

0
36
IMG 0820

Rugpjūčio 14, 21, 22, 28 dienomis Amatų centre Antazavės dvare buvo įgyvendinama Zarasų krašto muziejaus neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programa „Nusimegzk riešines“.

Užsiėmimus vedusi Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Zarasų skyriaus visuomenės sveikatos stiprinimo specialiste dirbanti Jolita Gaulytė-Kazulėnienė programos dalyvius supažindino su riešinių mezgimo istorija, jų paskirtimi, tradiciniais riešinių raštais, būdingais mūsų kraštui, schemomis, naudojamomis priemonėmis bei medžiagomis, mokė megzti riešines. Be to, ji skatino sveikos gyvensenos – vedė mankštas, paminėjo habilituotos biologijos mokslų daktarės, vaistininkės, žolininkės Eugenijos Šimkūnaitės metus, susirinkusiuosius vaišino žolelių arbata.

Programos įgyvendinimo trukmė – 24 kontaktinės valandos. Daug dėmesio buvo skirta jauniems, bedarbiams, vyresniems bei negalią turintiems asmenims.
Programos rezultatai pristatyti Amatų centre Antazavės dvare – surengta riešinių paroda.

Vilma Mickutė, Amatų centro Antazavės dvare vadovė

IMG 0823

IMG 0827

IMG 0831

IMG 0836

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite