DĖMESYS NEĮGALIŲJŲ POREIKIAMS: KURIAMAS TURIZMO ŽENKLINIMAS UTENOS REGIONE

0
34
mid news zrs 620 zenklas 2015 04 13

Š. m. rugpjūčio 21 d. Anykščių rajono savivaldybės administracija ir viešoji įstaiga Lietuvos verslo paramos agentūra pasirašė projekto „Taktiliniai maketai turistui po atviru dangumi“ Nr. 05.4.1-LVPA-R-821-91-0004 finansavimo sutartį pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ įgyvendinimo priemonę Nr. 05.4.1-LVPA-R-821 „Savivaldybes jungiančių turizmo trasų ir turizmo maršrutų informacinės infrastruktūros plėtra“.


Projekto tikslas – 
sukurti vieningą turizmo ženklinimo infrastruktūros sistemą Utenos regiono dalyje, kuri būtų pritaikyta neįgaliųjų poreikiams.

Tikslinė grupė – neįgalieji (žmonės su judėjimo ar regos negalia, silpnaregyste bei intelektiniais sutrikimais).

Šiuo projektu, bendradarbiaujant su partneriais (Molėtų rajono savivaldybės administracija, Partneris Nr. 1. bei Zarasų rajono savivaldybės administracija, Partneris Nr. 2.), numatyta Utenos regione įrengti 30 neįgaliesiems pritaikytų ženklinimo priemonių, taktilinių maketų: 3 taktilinius miestų žemėlapius (Anykščių, Molėtų, Zarasų) ir 27 taktilinius maketus. Tiek žemėlapiai, tiek maketai bus gaminami iš nerūdijančio sendinto metalo ir/ ar bronzos. Kiekvienas taktilinis ženklas bus pastatytas taip, kad aplink jį galima būtų apeiti, apvažiuoti sėdint neįgaliojo vežimėlyje ir pasiekti liečiamą objektą ranka. Visi ženklinami objektai, žemėlapiai turės lentelę su užrašu lietuvių ir anglų kabomis, lentelę Brailio raštu bei garsinius ženklus, kuriuos palietus pasigirs garsinė informacija apie šį objektą. Visa tai yra reikalinga, siekiant sukurti vientisą universalaus dizaino turizmo ženklinimo sistemą, kuri palengvintų neįgaliųjų lankytinų objektų pažinimo galimybes.

Siekiamas rezultatas – 30 objektų Utenos regione (po 10 objektų kiekvienoje iš savivaldybių) paženklinta neįgaliesiems pritaikytomis universalaus dizaino ženklinimo priemonėmis – taktiliniais maketais.

Pagal pasirašytą finansavo sutartį numatoma bendra projekto vertė 340 421,94 eurų, iš jų – 289 358,65 eurų (85 proc.) – Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos ir 51 063,29 (15 proc.) – pareiškėjo ir partnerių lėšos.

Projekto įgyvendinimo laikotarpis: 2019-04-24 – 2021-04-23.
Projekto vykdytojas – Anykščių rajono savivaldybės administracija
Projekto partneriai – Molėtų rajono savivaldybės administracija
Zarasų rajono savivaldybės administracija

Finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite