PADAINUOSIME ANT LIAUDIŠKIŲ PILIAKALNIO

0
30
muz kelio logo

Šių metų bendro Lietuvos muziejų projekto ,,Muziejų kelias“ tema – ,,Lietuvos kraštovaizdžiai: kalnų ir kalvų kultūriniai reginiai“. Tai antrus metus vykdomos ,,Nacionalinės kultūrinės tapatybės formavimo ir puoselėjimo programos ,,Tėvynės ieškojimas“ renginiai, skirti Lietuvos Respublikos atkūrimo trisdešimtmečiui pažymėti.

Liepos 3 d. ant Gedimino kalno Vilniuje įvykęs pirmasis šio projekto renginys davė pradžią susitikimams įvairiose istorinėse šalies vietose – ant garsių kalnų, vaizdingų kalvų, senovę menančių piliakalnių. Jie vyko Dzūkijoje, Suvalkijoje (Sūduvoje), Mažojoje Lietuvoje, Žemaitijoje, o nuo rugsėjo 4 d. projekto renginiai vyksta jau ir Aukštaitijoje.

Zarasų krašto muziejus taip pat įsitraukė į vykdomą programą ir rugsėjo 21 d., 17.30 val., kviečia susitikti ant Liaudiškių piliakalnio, esančio netoli sienos su Latvija. Čia vyks renginys ,,Baltų vienybės laužų ir dainų sąšauka ant Liaudiškių piliakalnio su kaimynais latviais“. Su Zarasų kultūros centro folkloro ansambliu ,,Seluona“ (vadovė Rima Vitaitė) dainuosime dainas, kūrensime laužą Baltų vienybės dienos proga, bendrausime, žavėsimės mūsų kraštovaizdžiu. Virtualiai (dėl pandemijos grėsmės) susisieksime su kaimynais latviais, kurie siųs mums linkėjimus ir savo dainas.

Ant Liaudiškių piliakalnio išvyksime 17.15 val. nuo Zarasų kultūros centro.
Tel. pasiteirauti 8674 22109 arba el. paštas vtrusovas@gmail.com.

Vasilijus Trusovas, muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite