DIPLOMAI TARPTAUTINIAME FOTOGRAFIJOS KONKURSE

0
26
foto 1

Geriausių gamtos fotografijų autoriai kone kasmet dalyvauja tarptautiniame fotografijos konkurse „Žemės diena – Utena”. Jį organizuoja gamtos fotografų klubas „Žalias skėtis”. Geriausi darbai eksponuojami parodoje, taip pat juos galima išvysti parodos-konkurso leidinyje. Šiemet šis renginys jau XX-asis, jis sulaukė 67-ių dalyvių ne tik iš įvairių Lietuvos vietovių, bet ir iš Latvijos, Šveicarijos, Vokietijos. Konkurse dalyvavo visas būrys mūsų krašto fotografų: parodoje ir leidinyje galima pasigrožėti Alvydo Stausko, Normantės Ribokaitės, Stanislovo Sinkevičiaus, Algimanto Navicko, Vilijos Visockienės, Reginos Barzdaitės, Mindaugo Gasparavičiaus fotografijomis. Tai įspūdingi peizažai, augmenijos, gyvūnijos fiksavimas, stebinantis išraiška, spalvomis, įamžintos akimirkos netikėtumu. Gamtos mozaikos, visi metų laikai, keliaujantys per mūsų žemę ir žemės raštai.

Tarp geriausių konkurso darbų taip pat galima išvysti ir trijų Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos fotografų darbus – direktorius Rimantas Bikulčius, mokytojas Gintautas Antanavičius ir abiturientas Mantas Novodvorskas šiai parodai-konkursui taip pat pateikė gamtos fotografijų. Įdėmus žalčio žvilgsnis G.Antanavičiaus fotografijoje, subtilia debesų grafika atsiveriantis dangus, kalvotas nušalnojusio ryto peizažas R.Bikulčiaus darbuose. Gimnazistas M.Novodvorskas užfiksavo pakelėje rastą mielą, pūkuotą pelėdžiuką. Mantas sakosi mėgstantis fotografuoti paukščius, o juk tai nėra paprasta: reikia daug kantrybės, atsargumo ir atidumo. Mantas – mokytojo G.Antanavičiaus fotografijos būrelio narys, jau surengęs gimnazijoje autorinę parodą, džiuginantis savo fotografijomis.

Didysis prizas – sidabrinė moneta, skirta Lietuvos gamtai, iškeliavo į Tauragę: jį pelnė Eugenijus Kavaliauskas. Diplomais apdovanoti Normantė Ribokaitė ir Mindaugas Gasparavičius. Jaunimo grupėje diplomą pelnė Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos mokinys Mantas Novodvorskas. Visiems, mylintiems gamtą bei fotografijos meną, kūrybinės sėkmės ir įspūdingų akimirkų!

Gitana Kavaliauskaitė

Nuotraukos iš Rimanto Bikulčiaus asmeninio archyvo

foto 2

Zemes diena Utena257

Zemes diena Utena258

Zemes diena Utena261

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite