ĄŽUOLŲ BENDRYSTĖ – PAULIAUS ŠIRVIO IR JO EKSCELENCIJOS VALDO ADAMKAUS ĄŽUOLAI DUSETOSE

0
21
1

Praėjusį šeštadienį t.y. 2020 m. rugsėjo 19d., Zarasų rajone bei Dusetų krašte svečiavosi sambūris „Gerumo ąžuolas“ iš Kauno, Šakių, Vilkijos rajonų. Po ežerų kraštą apsižvalgyti panoro net 43 ąžuoliečiai. Juos pasitiko ir viso kelionės metu lydėjo Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas kartu su gidu Vasilijumi Trusovu, kuriam kelionės metu grupė negailėjo pagyrų už gerą humorą bei įdomius pasakojimus.

Sambūris aplankė Stelmužės ąžuolą, dauguma iš jų ten lankėsi pirmą kartą. Direktorius Benjaminas pajuokavo, kad pagaliau sambūrio nariai pakrikštyti – Stelmužė gamtos mylėtojams, kaip musulmonams Meka.

Sambūris „Gerumo ąžuolas“ buvo įgaliotas Prezidento Valdo Adamkaus – pasodinti antrą ąžuolą Dusetose, įprasminant poeto Pauliaus Širvio gimimo metinių jubiliejų, kartu primenant apie bendrystę tarp Prezidento ir Zarasų rajono. Dusetos didžiuojasi Prezidento dėmesiu. 2008 Jo Ekscelencijos vizito metu Prezidentas pasodino pirmąjį ąžuoliuką Dusetų krašte. Seniūnui Sauliui Kebliui „Gerumo ąžuolo“ lyderis Valdas Pacevičius įteikė Prezidento knyga „Paskutinė kadencija“. Valdas Pacevičius linkėjo, kad seniūnas, žiūrėdamas pro langą, matytų ne tik pasodinto ąžuolo didybę, bet ir galėtų mintimis pabūti su Jo Ekscelencija Valdu Adamkumi.

Sambūrį pasitiko ir klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas, kuris pakvietė visus į Švč. Trejybės bažnyčią, kad visi prieš sodinant naujus medelius pajaustų sieloje ramybę. Šio vizito metu buvo pagerbtos tokios vertybės, kaip kultūra – paminėti poetai, aplankyta Dusetų dailės galerija, dvasinės – klebonas kanauninkas supažindino su Dusetų bažnyčia bei dabartinėmis Dievo namų aktualijomis, aplinkosauginės – buvo sodinami du ąžuolai kartu su žinute, kad miškai, girios, medžiai įprasmina žmonijos istoriją, svarbu mylėti gamtą ir ją saugoti.

Taigi renginių ciklas tęsiasi – minint Pauliaus Širvio 100-tąsias gimimo metines. Dusetos yra poeto gimtinė. Jo garbei Dusetų parke kadaise buvo pasodinta berželių alėja, o šiais jubiliejiniais metais – ąžuolas. Įgaliotas Jo Ekscelencijos sambūris „Gerumo ąžuolas“, kartu su klebonu kanauninku Stanislovu Krumpliausku bei Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Benjaminu Sakalausku pasiraitojo rankoves ir pasodino antrąjį Valdo Adamkaus ąžuoliuką bei pirmąjį ąžuoliuką, skirtą poetui Pauliui Širviui. LR Prezidento ąžuolui tinkama citata „kaip šio ąžuolo šaknys įsitvirtinusios į šventą Lietuvos žemę, privalu, kad ir mūsų šaknys neatitrūktų nuo savo tautos!“ – Prezidentas Valdas Adamkus. Ąžuolais buvo įtvirtinta graži bendrystė bei pasiųsta žinutė – prisidėkim, kad gamta klestėtų ir būtų įvairi.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite