SSD DISKO PASIRINKIMAS: VERTINIMO GAIRĖS

0
22
ssd

Papildoma duomenų saugojimo talpykla kompiuteriuose yra būtina. Bene labiausiai todėl, kad šiais laikais duomenys ne tik greitai ateina, tačiau taip pat greitai ir išeina, tad atitinkama informacijos apsauga – reikalinga ir net labai rekomenduotina. Tam, žinoma, reikalingas kietasis diskas, kurį galite įsigyti čia: https://itwork.lt/sata-ssd-diskai/.

Dažniausiai pasirenkamas išorinis kietasis diskas SSD. Tačiau ar verta?

Pirmiausia reikia įvertinti, kad rinkoje kainos ne tokios didelės kaip kad daugeliui atrodo. Gana talpus diskas kainuoja nuo 50 iki 70 eurų, tačiau bus naudojamas daugelį metų, negenda, tad investicija – atsiperka. Patirtas išlaidas taip pat kompensuoja ir aukštas saugumo lygis bei kur kas greitesnis duomenų perdavimas, kuris šiuolaikiniam žmogui yra labai svarbus.

Nors rinkoje vis dar dažnai matyti HDD diskai, tačiau SSD – ima viršų ir žmonės sutinka mokėti daugiau, kad ir gautų kur kas geresnę kokybę. Svarbiausia, kad diskuose nėra jokių mechaniškai mobilių  komponentų, o tai padeda užtikrinti ir kur kas ilgesnį įrangos funkcionalumą. Juk nei vibracija, nei nešiojimas – nėra jiems žalingas. Žinoma, tai nereiškia, kad sistemos gali būti mėtomos, tačiau tinkama priežiūra garantuos ilgaamžiškumą.

Šiuo metu išorinių diskų pasiūla rinkoje tikrai labai plati, tad dažnai apsimoka tartis su specialistai, kurie įvertinę poreikius pateikia rekomendacijas. Štai ar žinojote, kad renkantis reikia daugiau dėmesio skirti sąsajai. Diskai dažniausiai „palaiko“ SATA III arba M.2 standartus, tačiau galima rasti ir inovatyvesnius, kurie tinkami profesionalesniam naudojimui.

Taip pat ekspertai priduria, kad naujesni diskai visada yra geresnis pasirinkimas, tad jeigu norite, kad duomenys būtų laikomi saugiai – verta plačiau domėtis inovacijomis. Pavyzdžiui, vieni tokių išskiriami yra USB 3.1 bei 3.0 diskai. Kainuoja kiek daugiau, tačiau ir saugumas – didesnis.

Žinoma, renkantis taip pat daugiau dėmesio reikia ir talpai. Vidutinius poreikius dažniausiai patenkina nuo 128 iki 256 Gb. Taip pat svarbus aspektas yra dydis, kuris taip pat kinta. Dažniausiai prekybos centruose siūlomi iki 2,5 colių, tačiau galima rasti ir mažesnius, kurie siekia vos 1,8 colių. Ar svarbi korpuso medžiaga? Taip, kadangi ji lemia kokybę. Plastmasiniai – dominuoja, tačiau metaliniai – patvaresni.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite