5 PATARIMAI, KAIP VIZUALIAI VONIOS KAMBARĮ PADARYTI DIDESNIU

0
19
vonios interjeras

Skoninga vonios erdvė yra skirta ne tik higienai, tačiau ir spa malonumams. Žinoma, ne visada pavyksta tokia džiaugtis, kadangi senos statybos būstuose labai dažnai vonios kambarys yra gana mažas, tad ir įsitelkti jame, sunku.

Jeigu ir Jums tenka taikytis vos su poros kvadratinių metrų vonios patalpa – tokiu atveju šis straipsnis – bus gera pagalba. Pateiksime 5 patarimus, kurie padės vizualiai erdvę padaryti didesne, o tuo pačiu ir buvimą joje – malonesniu.

1.      Šviesios spalvos

Žinoma, vonios interjeras turi būti šviesių spalvų, kad buvimas jame būtų malonus ir tuo pačiu pati aplinka atrodytų higieniškai tvarkinga. Toli gražu tinkama ne tik balta, bet juk ir jos pačios atspalvių – labai daug. Nuo kreminės iki rausvos, nuo melsvos iki bet kokios kitos, kuri padės Jums džiaugtis ne tik jaukia, tačiau ir vizualiai erdvesne aplinka.

2.      Tinkamas apšvietimas

Taip pat reikalingas ir tinkamas apšvietimas. Tiek dėl erdvės didinimo, tiek dėl galimybės sukurti jaukią, skoningą aplinką, kurioje gera būti. Juk dažniausiai vonios kambaryje yra atliekamos įvairios procedūros, kurios be gero apšvietimo – apsunkės. Reikalingas tiek bendrinis, tiek zonomis skirstantys apšvietimas.

3.      Veidrodžiai

O kokia gi vonios erdvė bei veidrodžio! Jeigu tik leidžia galimybės – reikalingas visu ūgiu. Dar geriau – komponuoti kelis, kadangi taip vizualiai patalpa taps didesnė ir tuo pačiu buvimas joje, kaip jau ir supratote – bus malonesnis.

4.      Nereikalingų daiktų šalinimas

Kuo mažiau patalpoje bus daiktų, kurie vizualiai matysis – tuo ji bus mažiau apkrauta ir tuo pačiu atrodys erdvesnė. Kur dėti tuos daiktus, kurių tikrai reikia? Žinoma, kokybiškose spintelėse. Geriausia, kai jų išorinėse duryse yra minėti veidrodžiai.

5.      Mažesnės plytelės

Galiausiai, formuojant interjerą taip pat turėtumėte rinktis mažesnes plyteles, kurios vizualiai atrodo proporcingai su patalpa. Dažniausiai didelės tarsi išdarko vaizdą, kadangi patalpa atrodo neproporcingai. Ar plytelės būtinai turi būti labai mažų matmenų? Tikrai ne, tačiau mažesnės nei dažniausiai būna standartinės.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite