ŠALIES VANDENS TELKINIUOSE BUS ĮRENGTA DAR 17 NEMOKAMŲ VIETŲ VALTIMS NULEISTI

0
21
valtys

Įgyvendinant Aplinkos ministerijos kuruojamą projektą, žvejai mėgėjai ir kiti poilsiautojai galės nemokamai naudotis dar 17 naujų nemokamų vietų valtims nuleisti. Jos bus įrengtos penkiolikoje savivaldybių:  ties įvairiais Nemuno upės ruožais, Kuršių mariose, Alaušo, Arimaičių, Visagino, Viešinto ir Vilkokšnio ežeruose, Bubių, Kadrėnų ir Angirių tvenkiniuose.

Projektą nemokamoms vandens transporto priemonių nuleidimo vietoms įrengti Aplinkos ministerija pradėjo 2016 m. Buvo įrengtos 27 tokios vietos dvylikoje savivaldybių. Tačiau savivaldybių apklausa parodė, kad jų dar labai trūksta. Ypač Nemune, kur vyksta intensyviausia laivyba, gausu žvejų mėgėjų. Todėl iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos papildomai buvo skirta 300 tūkst. eurų, o savivaldybės turi prisidėti ne mažiau kaip 30 proc. savo lėšų.

Įvertinus gautas paraiškas, lėšos paskirtos toms savivaldybėms, kurios jų negavo ankstesniais metais. Pirmenybė buvo teikiama didesniems vandens telkiniams, toms vietoms, kurios neturi reikalingos infrastruktūros, bet jau yra naudojamos valtims nuleisti, be to, atsižvelgta ir į mažesnę įrengimo kainą.

Šiuo projektu Aplinkos ministerija siekia sudaryti galimybes tinkamai nuleisti valtis į vandenį, kad tuose vandens telkiniuose nebebūtų žalojama pakrančių augmenija, ardomi krantai, sumažėtų neoficialių automobilių stovėjimo aikštelių.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite