FIZINIO AKTYVUMO AIKŠTELĖS ATIDARYMO ŠVENTĖ

0
62
mid news zrs 596 sa0

Graži ir laukta šventė įvyko Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje. Į šalia progimnazijos atnaujintą fizinio aktyvumo aikštelę susirinko jos moksleiviai, mokytojai. Atėjo pasidžiaugti mokyklos vadovų, statybininkų sėkmingai įgyvendintu projektu.

Į šios atnaujintos erdvės iškilmingo atidarymo renginį atvyko ir daug svečių: rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rangos darbus atlikusius bendrovės vadovai Karlen Grdiljanc ir Eglina Grdiljanc, policijos komisariato, priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Kelias į šią šventę ir į jos džiaugsmą nebuvo paprastas ir lengvas. Prieš tai buvo padaryta daug svarbių ir gražių darbų.

Progimnazijos direktorė Aldona Navickienė pasidžiaugė su iškilmių dalyviais nuolat augančiais šalia šios mokymo įstaigos reikalingais objektais. Zarasų rajono savivaldybės dėka buvo parengtas projektas ir 2019 metų pradžioje progimnazijos teritorijoje atvertos naujos erdvės – renovuotas sporto aikštynas bendruomenės naudojimui. Buvo įrengti bėgimo takai, krepšinio, tinklinio, lauko teniso žaidimų aikštelės.

Mokyklai labai reikėjo gimnastikos ir treniruoklių įrengimo zonos. Šių įrenginių pagalba būtų treniruojami kūno raumenys, atliekami įvairūs individualūs fiziniai pratimai. Tokių įrenginių reikėjo ne tik moksleiviams, bet ir miesto bendruomenei.

Progimnazija parengė naują projektą, kurio tikslas – sudaryti sąlygas miesto ir ugdymo įstaigos bendruomenės narių fizinio aktyvumo skatinimui ir lavinimui atviroje erdvėje. Projekto metu buvo numatyta išspręsti šiuos uždavinius – įsigyti ir įrengti lauko gimnastikos ir treniruoklių įrenginius.

Praėjusias metais progimnazija laimėjo Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto rėmimo fondo atrankos konkursą. Fizinio aktyvumo aikštelės įrengimui buvo pritarta ir mokymo įstaiga gavo finansavimą. Projektas buvo bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Dalį projekto lėšų finansavo Zarasų rajono savivaldybė.

Projekto įgyvendinimo metu buvo sutvarkyta laisvalaikio, bendruomenės užimtumą ir fizinį aktyvumą skatinanti infrastruktūra, įsigyti treniruokliai. Jie skirti ne tik progimnazijos moksleiviams, bet ir visų miesto bendruomenės narių fiziniam aktyvumui ir sveikatinimui stiprinti. Čia ateityje taip pat numatoma organizuoti fizinio pasirengimo testus policijos komisariato, priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo tarnybos, Šaulių sąjungos, Krašto apsaugos savanorių tarnybos pareigūnams.

Aikštelės atidarymo iškilmių metu rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas džiaugėsi, kad įgyvendintas pagrindinis tikslas – padidinti Zarasų miesto mikrorajono patrauklumą, gyventojų gyvenimo kokybę bei sudaryti galimybę zarasiškiams ir jų svečiams aktyviai leisti laisvalaikį. N. Gusevas dėkojo progimnazijos vadovams, rangovams, atlikusiems kokybiškai visus darbus. Renovuota ir tvarkinga infrastruktūra padės rengti kokybiškesnes fizinio lavinimo treniruotes progimnazijos mokiniams bei sportinių būrelių nariams. Sutvarkytos ir jaukios erdvės – turiningo laisvalaikio garantas visiems zarasiškiams. Džiugu, kad jie galės vis daugiau laiko praleisti patogioje ir malonioje aplinkoje, išbandyti begalę įvairių veiklų. daugiau zarasiškių ir jų svečių turės galimybę užsiimti aktyvia sportine veikla. Čia dabar jiems tikrai geros sąlygos. Įgyvendintas projektas kainavo 18 tūkstančių eurų.

Kalbėjo ir šio sumanymo įgyvendintojas UAB „KSIL Pasaulis“ direktorius Karlen
Grdiljanc. Jis linkėjo šventės dalyviams aikštelėje patirti puikių emocijų, azarto, linksmų ir žaismingų akimirkų, pasiekti, kad čia mokyklos ir miesto bendruomenės aktyviai dalyvautų sportinėje ir sveikatingumo veikloje.

Zarasuose, šalia šios progimnazijos dabar koncentruojami sporto objektai. 2021-2022 metais šios progimnazijos patalpose bus baigta renovuoti didžiausia rajono sporto salė. Šis statinys pritrauks gausius būrius sportininkų, suteiks didesnes varžybų organizavimo galimybes. Šalia įsikūręs Zarasų sporto centras, jo treneriai nuolat rengia daug ir įvairių varžybų. Čia dabar įrenginėjamas viešbutis sporto entuziastams. Numatoma, kad viešbutyje vienu metu galės gyventi 45 sportininkai. Dabar vyksta paskutiniai pasiruošimo darbai.

Nauja fizinio aktyvumo aikštelė su papildoma gimnastikos ir lauko treniruoklių įranga bus didžiulė galimybė išskaidyti treniravimosi, apšilimo prieš varžybas srautus.

Sporto aikštynas, fizinio aktyvumo aikštelė stebima vaizdo įrenginiais, progimnazijos darbuotojai prižiūri tvarką. Aikštyne, aikštelėje daug įdomių užsiėmimų suranda daug miesto bendruomenės narių. Ši aktyvaus poilsio erdvė miela, sava miesto sporto ir aktyvaus laisvalaikio entuziastams.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos fizinio aktyvumo aikštelės iškilmingo atidarymo akimirkos.

mid news zrs 82 sa1aaaa

mid news zrs 78 sa1bd

mid news zrs 200 sp4

mid news zrs 309 sa8a

mid news zrs 417 sa3

mid news zrs 945 sa1aaab

mid news zrs 986 sa1b

mid news zrs 998 sa1aaa

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite