KĄ VEIKTI, JEIGU KARTOSIS KARANTINAS?

0
20
zukles prekes

2020 metų pradžioje visą pasaulį sukaustė nelauktas ir labai nemalonus karantinas. Daugumoje pasaulio šalių gyventojai buvo įpareigoti neišeiti iš namų į masinio susibūrimo vietas ir turėjo susigalvoti įvairių veiklų, kad tik neišeitų iš proto. Įdomu tai, kad karantino metu visame Vakarų pasaulyje, įskaitant Lietuvą, labai sustiprėjo susidomėjimas veikla po atviru dangumi – važinėjimas dviračiais, pasivaikščiojimai ir kita. Dabar, kai jau esame susipažinę su tuo, kas yra karantinas, galime lengviau surasti veiklą, kuri mus užimtų ir neleistų nuobodžiauti, jeigu vėl kartotųsi panašios situacijos ateityje. Taigi, štai veikla, kuria galima užsiimti karantino metu.

Mokytis kalbos

Vienas geriausių būdų kovoti su ilgu karantinu – mokytis kažko naujo. Kalbą dabar galima mokytis net nepakilus iš lovos – per programėlę savo išmaniajame įrenginyje arba per YouTube. Jeigu esate rimtai pasiruošę tobulėti, galite užsiregistruoti ir į kursus. Nauja kalba padeda ne tik tuo, kad praplečia akiratį ir pagilina žinias – mokslas parodė, kad kalbų mokymasis mažina smegenų sutrikimų senatvėje. Kalbos mokytis reikės ne vieną dieną ar savaitę, todėl kone visas karantinas galėtų būti išnaudotas produktyviai ir sėkmingai.

Leistis į žvejybą

Žūklė yra viena iš tų pramogų, kuri tinka karantine. Jos metu būnate vieni, todėl nepažeidžiate jokių įstatymų bei išeinate iš namų, kuriuose esate tarsi įkalinti. Jeigu mėgstate žvejybą, tai per karantiną džiaugtis šiuo hobiu bus tikrai labai paprasta. Na, o, jeigu dar to nemėginote, pats laikas įsigyti meškerę, mailiaus, valo ir važiuoti išbandyti save. Kur įsigyti reikiamų prekių? Geriausios kainos žūklės prekės tik internetu. Užsukite į varle.lt internetinę parduotuvę ir lengvai išsirinksite iš šimtų profesionalių prekių.

Suremontuoti namuose esančius gedimus

Lenkijoje, 2020 metų kovo mėnesį, likus porai valandų iki karantino įsigaliojimo, į namų apyvokos prekių parduotuves sugužėjo minios pirkėjų. Žmonės nusprendė, kad, jeigu nedirbs, galės laiką sėkmingai išnaudoti tam, kad – aptvarkytų savo sodą, užbaigtų pašiūrės statybas, iš naujo paklotų grindis ar surinktų baldus. Tuo metu, kada visą laiką esate suvaržyti būti tik savo namuose, padarykite tai, dėl ko po to būtų malonu tuose namuose leisti savo laisvalaikį ar pasikviesti svečius. Šie darbai tikrai atsiperka. Visus įrankius ir medžiagas darbams galima taip pat įsigyti internetu, iš tos pačios Varle.lt internetinės parduotuvės.

Atnaujinti spintą

Nors pirkti naujus rūbus karantino metu gali būti kiek keblu (juk dar nežinote, kurį sezoną galėsite pilnai pademonstruoti pokyčius), bet atsikratyti bereikalingu balastu – tikrai galima. Rekomenduojame rasti vieną, jums patinkančią rūbų organizavimo filosofiją ir ja vadovautis.

Kaip pavyzdį galime pateikti vieno turtingiausių planetos žmonių – Facebook‘o įkūrėjo Mark Zuckerberg spintą. Aišku, žmogus gyvena Kalifornijoje, todėl rūpintis garderobu visiems sezonams tikrai nereikia, bet pavyzdį galima imti. M.Zuckerberg‘o spintoje yra daugybė rūbų, tačiau yra vienas „bet“ – jie visi vienos ir tos pačios spalvos. Tai yra – spintoje rasite gal 20 porų kelnių ir 50 marškinėlių, kurie atrodo visiškai taip pat. Pasak vyro – tokia filosofija leidžia sutaupyti be galo daug laiko kiekvieną dieną.

Moterims, kurios paprastai spintoje turi gerokai daugiau spalvų ir įvairių drabužių – rekomenduojame bent jau negailestingai atskirti tuos rūbus, kurių senai nenešiojote, nuo tų, kurie jums vis dar yra gražūs bei nepabodę. Tada galima bandyti, kad ir po truputį atsisveikinti su visais drabužiais, kurie priskirti nebeaktualiems.

Įgauti gerą fizinę formą

Jeigu norite per karantiną pasiekti rezultatą, kuris išsilaikys ir po jo, bet nenorite mokytis kalbos ar daryti remonto darbus – sportuokite. Namų sąlygomis galite daryti jogą, sportuoti su svareliais, atlikti įvairaus tipo treniruotes. Jeigu turite treniruoklį – dar geriau, nes galėsite tuo pačiu treniruoti ir ištvermę.

Pasigaminkite patiekalą, kurį visada norėjote

Karantino metu reikėtų nepamiršti savęs ir palepinti. Nors sportas, kalbos mokymasis ar žūklė yra smagūs užsiėmimai, jų rezultatas ne visada būna pats maloniausias. Dėl to reikia veiklos, kur sėkmė yra garantuota. Tam puikiai tinka maisto gamyba, nes pagaliau galite skirti laiko tam, kad pasigamintumėte išsvajotą troškinį ar išsikeptumėte taip norimą steiką…

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite