DAILĖS MŪZOS ĮKVĖPTI…

0
55
1

2020 m. rugpjūčio 3-8 d. Antalieptėje vyko meninio ugdymo stovykla „Mūza“. Stovykloje dalyvavo 11 vaikų iš Zarasų rajono. Stovyklą organizavo šalies neformalaus ugdymo lyderis VšĮ „Inovatorių slėnis“ veikiantis Antalieptėje.

 

Ši stovykla buvo išskirtinė savo įtraukiančiu turiniu ir praktinėmis veiklomis. Kiekvieną dieną vaikai ne tik pasinerdavo į kūrybos procesą, bet ir leisdavosi į nuotykių ir iššūkių kupinus žygius gamtoje po Gražutės regioninį parką. Ne paslaptis, kad žygiuodami gamtoje tampame artimesniais draugais, stipriname socialinius ryšius ir fizinę ištvermę. O ir pati gamta žadina vaizduotę ir įkvepia kūrybai. Svarbu paminėti, kad stovykloje kartu dalyvavo ir negalią turintys jaunuoliai, o tikslingas ir organizuotas laisvalaikis gamtoje padėjo integruotis jaunuoliams į stovyklos veiklas ir grupę.

 

Stovyklos metu vyko paskaitos ir praktinės piešimo veiklos. Kūrybinių dirbtuvių metu vaikai kūrė ir eksperimentavo spalvomis, žaidė skirtingomis piešimo technikomis, ko pasėkoje buvo sukurti įspūdingi piešiniai. Vaikų darbai prasmingai papuošė seno pastato langus esančio basųjų karmelitų vienuolyno teritorijoje. Senas pastatas tapo tikra kūrybos darbų galerija po atviru dangumi, kur kiekvienas vienuolyno lankytojos gali aplankyti, pamatyti ir įvertinti.

 

„Projektas padarė ne tik didžiulį edukacinį poveikį, bet ir ženkliai pakeitė vienuolyno aplinką, neformalaus ugdymo erdves. Vaikai iš tiesų pasijuto reikšmingai prisidėję prie kūrybos ir kultūros paveldo išsaugojimo. Bendraudami su vaikais matome, kad tokio pobūdžio veikla turi būti tęsiama“ – sako Inovatorių slėnio vadovas Arūnas Survila.

 

Svarbu paminėti, kad stovykloje dailės paskaitas anglų kalba vedė organizacijoje tarptautinę savanorišką tarnybą atliekanti savanorė dailininkė Ester Fanella iš Italijos. Vaikai turėjo puikią progą patobulinti šnekamosios anglų kalbos įgūdžius, susipažinti su italų kultūra, dailės istorija, sužinoti apie savanoriškos veiklos galimybes organizacijoje ir kitose šalyse.

 

„Esu nepaprastai nustebinta vaikų motyvacija ir žingeidumu. Stovyklos veiklose kiekvienas vaikas buvo įsitraukęs į kūrybos procesą ir sukūrė fantastiškus peizažus pastato languose“ – stovyklos įspūdžiais dalinasi savanorė E. Fanella.

 

Džiaugiamės sėkmingai įgyvendinta meninio ugdymo stovykla „Mūza“ ir dėkojame Zarasų rajono savivaldybei skyrusiai lėšas šio projekto įgyvendinimui ir prisidėjusiai prie prasmingos vaikų vasaros užimtumo stovyklos.

 

Vytautas Eidėjus
Inovatorių slėnio administratorius ir projektų vadovas

2

3

4

5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite