VALDŽIA PASITIKRINO SAVO PASITIKĖJIMĄ – INTERPELIACIJA SUBLIUŠKO

0
42
zarrsav

Zarasų rajono savivaldybės tarybos septynių narių parašais buvo inicijuota Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojo, administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo nepasitikėjimo procedūra.

Įvertinęs aplinkybes Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas parengtus sprendimus įtraukė į 2020 m. rugsėjo 25 d. Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę.

Pateikta interpeliacija subliuško. Slaptu balsavimu vicemeras Arnoldas Abramavičius išsaugojo turimas pozicijas. Balsavime dalyvavo 20 tarybos narių.  Pareikšti nepasitikėjimą  mero pavaduotoju reikėjo vienuolikos balsų. Slaptu balsavimu už nepasitikėjimą balsavo tik 10 narių. Kiti dešimt biuletenių buvo sugadinti.

Interpeliacijos procedūra   dėl nepasitikėjimo administracijos direktoriumi Benjaminu Sakalausku iš viso neįvyko. Tarybos narių   dauguma nusprendė, neįtraukti šio klausimo į darbotvarkę. Tarybos nariai nepritarė interpeliacijos šalininkų išdėstytiems motyvams dėl jų nekonkretumo, neapibrėžtumo ir neatitikimo tikrovei.

Iš pranešimų viešojoje erdvėje susidaro klaidingą nuomonę, kad direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas atsistatydino iš savo pareigų, dėl interpeliacijos. Aplinkybės yra kitokios. Prieš  mėnesį laiko jis laimėjo konkursą į VŠĮ „Zarasų ligoninė“ direktoriaus pareigas, per tą laiką gavo visas reikiamas pažymas iš specialiųjų tarnybų ir direktoriumi pradės dirbti nuo spalio 1 d. Jo atleidimas iš pareigų  nieko bendro su interpeliacija neturi.

Įvykusiame posėdyje visuomeninio rinkimų komiteto „Kurk Zarasams“ atstovės viešu pareiškimu pasitraukė iš valdančiosios daugumos. Inicijuojami konfliktai bei politinės intrigos Zarasų nekuria. Po jų pasitraukimo Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas kviečia norinčius Zarasų rajono savivaldybės tarybos narius prisijungti prie valdančiosios daugumos ir dirbti kartu Zarasų krašto žmonių labui.

 
Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite