DĖL MOKINIŲ SAVIIZOLIACIJOS IR UGDYMO PROCESO

0
19
svarbi informacija

Jau beveik mėnuo rajono mokyklose vyksta pamokos įprastu kasdieniu būdu. Ir kartu neįprastu, nes vadovaudamosi Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais dėl 2020-2021 mokslo metų ugdymo organizavimo būtinų sąlygų, mokyklos su savo bendruomenėmis susitarė dėl tvarkų, kurios padėtų saugiai dirbti visai mokyklos bendruomenei. Tai mokinių srautų judėjimas mokykloje ir jos teritorijoje, darbas toje pačioje grupėje, grupių izoliavimas ir eilė kitų susitarimų. Visgi kasdien atsiranda vis naujų neaptartų atvejų, kurie yra svarbūs tiek mokyklai, tiek mokiniams ir jų tėvams.

Įvykiai šalies mokyklose rodo, kad prasidėjus mokslo metams mokiniai su savo tėvais vyksta į užsienio šalis, beje ir tas, kurios įrašytos į COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) paveiktų šalių sąrašą.

Ugdymo proceso metu nerekomenduojama mokiniams keliauti po užsienio šalis, nes vaikai atitrūksta nuo ugdymo proceso, gali atsirasti ugdymo spragų. Dabartiniu laikotarpiu tai svarbu dar ir dėl to, kad mokiniai, grįžę iš kelionės, privalo izoliuotis, jeigu atvyko iš šalies, įrašytos į ligos paveiktų šalių sąrašą. Mokinių tėvai privalo užtikrinti, kad į mokyklą mokiniai ateitų be COVID-19 ligos požymių, neturėję kontaktų su šia liga sergančiais ar turinčiais izoliuotis asmenimis. Jei atsiranda būtinybė mokiniui izoliuotis arba jis užsikrečia COVID-19, tėvai nedelsiant privalo informuoti mokyklą elektroniniu pašto adresu arba telefonu. Labai svarbu, kad tėvai kuo anksčiau informuotų švietimo įstaigą apie būsimą kelionę, aptartų mokinio ugdymosi galimybes kelionės metu ir saviizoliacijos laikotarpiu, bendrai parinktų tinkamiausius mokymo(si) būdus ir formas, kad vaikas nė savaitei neiškristų iš mokymosi proceso.

Kviečiame tėvus būti atsakingais už savo vaikų ugdymosi galimybes, už mokykloje besimokančių ir dirbančių saugumą ir tuo užtikrinti visos mokyklos bendruomenės sėkmingą darbą.

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite