UŽSIENIO KALBOS SVARBA: KODĖL TO REIKIA?

0
43
usienio kalbos

Šiuolaikinis pasaulis, kuriame gyvename, tampa vis globalesnis. Nieko nestebina kelionės po įvairias šalis, bendradarbiavimas su užsienio verslo partneriais, bendravimas su kitataučiais ar skirtingų kultūrų maišymasis tarpusavyje. Tarpkutūrinė komunikacija šiomis dienomis – svarbi, aktuali ir dažnu atveju netgi neišvengiama. Dėl to labai reikšmingą vaidmenį kiekvieno gyvenime atlieka užsienio kalba, atverianti duris į platesnes galimybes.

Be abejo, esant reikalui ir tuomet, kai mūsų užsienio kalbos žinių nepakanka, lengvai galime gauti pagalbą įvairiuose vertimuose biuruose, kurie išvers bet kokius tekstus raštu, suteiks vertimo paslaugas žodžiu bei internetu. Tačiau net menkas užsienio kalbos suvokimas teikia naudos. Kodėl verta mokėti užsienio kalbą ir laikui bėgant mokytis naujų?

Kalbos žinios suteikia daugiau galimybių!

Veikiausiai kiekvienas pastebi daugelyje darbo skelbimų vyraujančią frazę, kad užsienio kalbų mokėjimas yra didelis privalumas. Išties, gebėdami bendrauti užsienio kalba ar keliomis jų, turite pliusą bet kurioje darbo rinkoje. Šiame globaliame pasaulyje niekuomet nežinai, kada prireiks vertingų užsienio kalbos žinių.

Bendravimas su įvairiais žmonėmis

Ar teko kada pagalvoti, kaip smagu būtų susipažinti ir artimiau pabendrauti su kitos tautos atstovu? Tokia draugystė gali būti labai prasminga ir įdomi. Bendraudami su kitataučiais ne tik plečiame akiratį kultūros prasme, bet ir tampame komunikabilesni, prisitaikantys prie neįprastų aplinkybių. Skirtingų žmonių pažinimas tuo pačiu leidžia kitu kampu pažvelgti ir į savo kultūrą.

Kelionės taps paprastesnės!

Nieko nuostabaus, kad buvimas svetimoje šalyje ne tik įdomus, bet ir sukeliantis sudėtingų išgyvenimų. Ypatingai tuo atveju, jei šalyje vyraujanti kalba jums svetima ir nežinoma. Tokiu metu gali būti nejauku, nedrąsu ar net gėda pasirodyti kažko neišmanančiam. O štai sugebėjimas pasikalbėti su kitos kultūros žmonėmis kelionių metu suteiks pasitikėjimo savimi ir sunkesnėje situacijoje neleis pasinerti į paniką.

Mokytis galima visą gyvenimą!

Kad ir ką mokytumėtės, atminkite paskatinti save požiūriu, kad tą daryti niekada nevėlu. Mokytis prasminga visais atvejais, o bet kokios žinios visada duos naudos. Priklausomai nuo galimybių, mokykitės namuose, savarankiškai ar imkitės lankyti kalbos kursus. Neilgai trukus pastebėsite mažus pokyčius, kurie paskatins judėti toliau!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite