3 KNYGOS VAIKUI, KURIAS DERĖTŲ SKAITYTI IR SUAUGUSIAJAM

0
26
knygos

Nėra jokių abejonių, kad skaitymas teikia labai didelę naudą tiek vaikams, tiek ir suaugusiems. Ypatingai svarbu nuo pat mažumės ugdyti skaitymo įgūdžius, nes tyrimai rodo, jog knygos lavina kalbą, plėtoja žodyną, leidžia raiškiau reikšti mintis, ugdo fantaziją ir pan. Juk knygos yra tarsi durys į labai įdomų nuotykių ir netikėtumų kupiną pasaulį.

Nors šiandien knygų pasirinkimas yra išties labai platus, yra keletas klasikos vardą ar populiarumo viršūnę pelniusių knygų, kurias verta perskaityti ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Aptarkime knygų trejetuką, kuris turėtų papildyti kiekvieno skaitytojo perskaitytų knygų sąrašą.

Louisa May Alcott “Mažosios moterys”

Nors knyga skaitytojus pirmą kartą pasiekė 1868 metais, itin svarbią reikšmę ji turi ir šiomis dienomis. Amerikiečių autorės kūrinys pasakoja gyvenimišką istoriją, kurioje pinasi keturių seserų charakteriai, santykiai su mama, moters vaidmuo visuomenėje ir gyvenimas nepritekliuje. 2019 metais išleistas to paties pavadinimo filmas. 

Antoine de Saint-Exupery “Mažasis Princas”

Veikiausiai tai yra vienas ryškiausių literatūros kūrinių, kurį galima laikyti klasika bet kokio amžiaus skaitytojui. Ši knyga mėgstama ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų, kurie istoriją mato jau kitoje perspektyvoje, kiek giliau, įžvelgia daugiau prasmingų detalių. Žymus prancūzų rašytojas gvildena žmonių pasirinkimo klausimus, santykių sunkumus, įvairias jiems kylančias dilemas bei abejones.

J. K. Rowling kūrinys – Hario Poterio knygų septynių knygų serija

O kas gi nežino apie garsųjį magija spinduliuojantį Harį Poterį? Veikiausiai galima sakyti, kad britų rašytoja J. K. Rowling septyniais romanais aprašė tokią istoriją, kuri taps fantastikos, magijos stiliaus klasika. Šiais metais, t.y., 2020-aisiais, minimas Hario Poterio knygų išleidimo Lietuvoje dvidešimtmetis, dar labiau suaktyvinęs kūrinio gerbėjus mūsų šalyje. Kiekviena knyga pasakoja Hario ir jo draugų gyvenimą ir nuotykius atskirais mokslo metais magijos mokykloje Hogvartse. Kad ir kurią serijos dalį paimsite į rankas, “Haris Poteris ir išminties akmuo”, “Haris Poteris ir Azkabano kalinys”, “Haris Poteris ir netikras princas” ar bet kurią kitą, nuotykių ir paslapčių kupini veikėjų gyvenimai suteiks geriausių emocijų kiekvienam fantastiką bei magiją mėgstančiam skaitytojui. Ne ką mažesniu populiarumu pasižymi ir visų knygų dalių ekranizacijos.

Skaitykite kartu su vaikais, nebijokite pažvelgti į vaikų knygas suaugusiojo akimis. Laikas mesti visus stereotipus apie vaikams skirtą literatūrą!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite