ATSAKOMYBĖ UŽ ŽMONES IR VALSTYBĘ – TAI SVARBIAUSIA

0
26
PetrasPapovas19470125

Prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas – tai istorinė asmenybė dviejų epochų sandūroje. Jo atminimas ir darbai niekad neišblės, nes Lietuvos žmonės (išskyrus kraštutinius dešiniuosius) juo pasitikėjo ir jis jų neapvylė. Istorikai rašo ir rašys knygas apie A. M. Brazausko vaidmenį ir darbus pertvarkant Lietuvos komunistų partiją, atkuriant bei kuriant nepriklausomą, demokratinę Lietuvos valstybę. Jo valdymo laikotarpiais 1992-1996 m. (kartu su LDDP) ir 2001-2005 m. (su LSDP) augo ekonomika, palaipsniui gerėjo žmonių gyvenimas. Kiek gerų darbų buvo padaryta mūsų krašto (IAE regiono) žmonėms. Sunkiomis ekonominėmis sąlygomis kartu su K. Prunckienės Vyriausybe 50 proc. sumažintas elektros tarifas gyventojams, be europinių lėšų buvo statomi nauji pastatai ir keliai (ligoninė Zarasuose, kultūros namai Dusetose, fabrikas ir kelias Visagine), išasfaltuoti pagrindiniai keliai į kaimo gyvenvietes ir t.t.  

 Ruošiantis LSDP pirmininko rinkimams ir socialdemokratams pralaimėjus 2016 m. Seimo rinkimuose, partijoje kilo nepasitenkinimas, jaunosios kartos atstovai pradėjo menkinti A.M. Brazausko ir jo bendražygių vykdytą ekonominę politiką. Naujiems lyderiams kilo noras išvalyti partiją nuo A.M. Brazausko (LKP) šleifo. Nepaisant rinkėjų valios dėl didelio pasitikėjimo LVŽS ir jai suformavus koaliciją su socialdemokratais, naujieji partijos lyderiai priėmė abejotino teisėtumo sprendimus išardyti koaliciją, o nepaklusniuosius nubausti. Žymus politikas ir gydytojas Antanas Vinkus pašalinamas iš partijos, kiti A.M. Brazausko bendražygiai (tame tarpe ir aš) išstojome iš partijos patys. Neatsisakę socialdemokratinės ideologijos įsteigėme naują LSDDP partiją, simboliškai, buvusios LDDP pagrindu A.M. Brazausko atminimui. Toks žingsnis buvo reikalingas gerbiant rinkėjų valią ir užtikrinant valstybės valdymo stabilumą ir vystymą. Socialdemokratų partija neskilo ir gerai, kad neskilo. Į LSDDP įsijungė nauji ir iš kitų partijų pasitraukę žmonės. Mūsų Zarasų rajono LSDDP skyriuje nėra nei vieno nario, perėjusio iš Socialdemokratų partijos. Iš esmės tai nauji žmonės, pavyzdžiui, kaip jaunas politikas, Savivaldybės tarybos narys Erikas Černovas.

Kviečiu balsuoti už socialdemokratus, kurie yra ištikimi socialdemokratų ideologijai, atsakingi už valstybės reikalus ir žmonių gerovės didinimą. Vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už LSDDP kandidatą Vytautą Petrauską ir LSDDP sąrašą Nr. 9. Vytautas yra mūsų krašto žentas, aktyvus Dusetų bendruomenės narys. Aš Vytautą pažįstu nuo 1990 m., nuo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo darbo pradžios. Dirbo Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybės reikalų komitete, kuriame ir man teko dirbti, patarėju. Jis turi didelę valstybinio, ir gamybinio (versle) darbo ir patirtį. LSDDP  sąraše Nr. 9 Vytauto Nr. 64,  simboliškai, ir aš esu šiame sąraše Nr. 78.

LSDDP įsipareigojimai – Gerovės valstybė: Solidari ir laiminga Lietuva.

  1. Pajamų nelygybė ir skurdas mažės, BVP perskirstymas per biudžetą didės iki 35 proc.
  2. Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis viršys 2000 eurų, neapmokestinama minimali alga padidės iki 1000 eurų.
  3.  Socialinė politika bus palankesnė jaunoms šeimoms, vaiko pinigai – 150 eurų kiekvienam vaikui.
  4. Išvystysime paslaugų sistemą senjorams, vidutinė pensija pasieks 60 proc. vidutinio darbo užmokesčio.
  5. Mažės išlaidos už komunalines paslaugas ir maistą, PVM maistui – 9 proc.
  6. Visiems pacientams prieinama ir kokybiška sveikatos apsauga – be eilių pas gydytoją.
  7. Švietimo ir kultūros sistemos pertvarka, užtikrinanti kūrybiškų asmenybių ugdymą, nemokamos bakalauro ir magistro studijos.
  8. Investicijos ir inovacijos ekonomikoje, gerai apmokomų darbo vietų kūrimas ir darbuotojų perkvalifikavimas.
  9. Konkurencingas, efektyvus ir aplinką tausojantis žemės ūkis, investicijos regionuose, visokeriopa parama kaimui.
  10. Efektyvus ir skaidrus valstybės valdymas, visuomenės įtraukimas į teisingumo vykdymą, korupcijos pažabojimas.
  11. Nuosekli užsienio ir gynybos politika: Lietuvos įtakos stiprinimas ES, aktyvus dalyvavimas NATO ir konstruktyvūs santykiai su kaimynais.

Petras Papovas, Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatas

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDDP politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 2020/10/02/01

PetrauskasVytautas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite