VERT: RAGINAME ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĘ UŽTIKRINTI GERIAMOJO VANDENS TIEKIMĄ ANTAZAVĖS IR ROKĖNŲ KAIMŲ GYVENTOJAMS

0
28
vert

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), atsižvelgdama į VšĮ „Antazavės vanduo“ prašymą nuo šių metų lapkričio 1 d. panaikinti išduotą geriamojo vandens tiekimo licenciją, pakartotinai kreipėsi į Zarasų rajono savivaldybę dėl geriamojo vandens tiekimo Antazavės ir Rokėnų kaimuose (Zarasų r.).

Pagal Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymą, jeigu VšĮ „Antazavės vanduo“ būtų viešasis vandens tiekėjas, panaikinus licencijos galiojimą geriamojo vandens tiekimą gyventojams turėtų užtikrinti Zarasų rajono savivaldybė. Kadangi šiuo atveju Zarasų rajone viešuoju geriamojo vandens tiekėju yra paskirta UAB „Zarasų vandenys“, savivaldybės prašoma per 5 darbo dienas informuoti VERT, kas užtikrins geriamojo vandens tiekimą šiuo metu VšĮ „Antazavės vanduo“ aptarnaujamiems vartotojams. 

Geriamojo vandens tiekimo veikla gali būti užtikrinta savivaldybei perėmus VšĮ „Antazavės vanduo“ valdomus geriamojo vandens tiekimo įrenginius Antazavės ir Rokėnų kaimuose, kurie būtų perduoti UAB „Zarasų vandenys“ (VERT duomenimis, šiuo metu vyksta derybos dėl turto perėmimo).

Tik Zarasų rajono savivaldybei patvirtinus, kad bus užtikrintas geriamojo vandens tiekimas gyventojams ir nurodžius kitą vandens tiekėją, VERT priims sprendimą dėl VšĮ „Antazavės vanduo“ licencijos panaikinimo. 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite