BENDRUOMENĘ BURIAME PRASMINGIEMS DARBAMS

0
25
dusetu zenklas

Šių metų vasaros pabaigoje, Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka Zarasų savivaldybei pateikė nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2020 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.5 priemonės ,,Stiprinti bendruomeninę veiklą Zarasų rajono savivaldybėje” įgyvendinimo projektų atrankos konkurso paraišką.

Projekto tikslas – bendruomenės namų materialinės bazės gerinimas, pritaikant bendruomenės poreikiams, ekonominei, socialinei, kultūrinei veiklai.

Uždaviniai:
1. Nusipirkti būtiniausią virtuvinę įrangą;
2. Žoliapjovės pirkimas aplinkos tvarkymui;
3. Kita įranga, reikalinga bendruomeninei veiklai.

Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka nusipirko būtiniausią virtuvinę įrangą (toliau Įranga), kuri bus naudojama užsibrėžtuose tiksluose nurodytose veiklose: įvairiose socialinėse veiklose, narių sueigose, laisvalaikio užimtumo programose, teikiamose nemokamos laikino apgyvendinimo paslaugos socialiai pažeidžiamiems gyventojams. Įsigyta materialinę bazė bei pritaikymas visuomenės poreikiams svarbus aspektas gerinant socialinę bei ekonominę padėtį. Įrengtas bendruomenės namų įveiklinimas užtikrins sąlygas ir platesnes galimybes įvairių socialinių sluoksnių gyventojams bei visos bendruomenės kultūriniam lavinimui, turiningam bei įvairiam laisvalaikio užimtumui, lankytojai jausis saugūs. Sutvarkyta patalpų estetinė būklė, padidins gyvenamosios aplinkos patrauklumą. Bendruomenės namai atliks visuomeninę naudą teikiančią veiklą, sukuriančią pridėtinę socialinę vertę, padės spręsti socialiai pažeidžiamų asmenų problemas (bus teikiamos neapmokamos apgyvendinimo paslaugos). Išorinis ryšių užmezgimas ir palaikymas skatins draugišką bendravimą bei bendradarbiavimą su kitomis bendruomenėmis.

Projektas skirtas bendruomenės viešiesiems poreikiams tenkinti, todėl tiksliai grupei priklauso visi aplinkinių seniūnijos gyvenviečių gyventojai, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar socialinės padėtis bei atvykstantiems turistams ir svečiams. Projektas atitinka pagrindinius bendruomenės tikslus – kurti saugią, visiems patogią gyvenamąją aplinką, tenkinti socialinius, kultūrinius poreikius, puoselėti šeimos ir bendruomenės dvasines vertybes.

Zarasų rajono savivaldybė, apsvarsčiusi ir įvertinusi Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka paraišką, skyrė 1303 eurus. Už šią paramą įsigyta būtiniausia virtuvinė įranga.

Bendruomenė kuria naują bendruomeninę erdvę (bendruomenės namus), kuriuose bus generuojamos mintys ir idėjos naujiems darbams bei projektams. Niekas geriau nesuartina bendruomenės, kaip bendras laisvalaikis, todėl planuojame už gautą paramą ir įsigytą įrangą dar labiau aktyvinti mūsų veiklą.
Greitai ir įspūdingai keičiasi mūsų kraštas. Keičia jį kūrybingi, sumanūs ir išradingi žmonės. Visus juos jungia gražios idėjos, drąsūs sumanymai, geri ir sąžiningi darbai gražiame mūsų krašte. Mūsų kraštiečių pati didžiausia vertybė – bendruomeniškumo jausmas, kuris skatina daryti gražius, prasmingus darbus.

Aldona Žiliukienė
Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalkos pirmininkė

zarasai zenklas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite