MARTYNO SPORTINĖS KOVOS IR PERGALĖS

0
34
FB IMG 1601812998691

Zarasiškis Martynas Pupeikis nuolat domisi moto sportu. Jaunuolis vos ne vienintelis tokio tipo varžybose atstovauja Zarasų kraštui. Šio vyriško ir drąsaus sporto entuziastas Martynas pasakoja, kad kiekvienais metais šalyje įvyksta šių varžybų trys etapai, du – Lietuvoje, Rukloje ir Pabradėje, o taip pat Latvijos Zante mieste.

Šie metai Martynui Pupeikiui nebuvo labai sėkmingi, ,,Enduro rally Rukla“ pirmajame etape varžybų metų jaunuolis patyrė traumą ir liko 4 pozicijoje. Šios varžybos vyko birželio mėnesį. Dėl patirtos traumos teko praleisti kitą varžybų etapą Latvijoje, Zanteje, kuris vyko kitą savaitgalį po šių varžybų Rukloje. Po traumos prireikė medikų pagalbos. Tik po mėnesio medikai nuėmė gipsą. Viltis patekti į trečiojo turo varžybas buvo nedidelė.

O juk Pabradėje turas yra labai įdomus. Tai tikra kasmetinė enduro ir keturračių motociklų gerbėjų šventė. Joje dalyvauja daug bekelės mėgėjų. Dalyviai ir sirgaliai patiria daug kvapą gniaužiančių akimirkų. Tokio tipo varžybos yra didžiausios Baltijos šalyse ir tituluojamos bekelės varžybomis. Dažnai jos sulaukia apie pusę tūkstančio dalyvių. Visi jie atvyksta išbandyti savo jėgas šioje sporto šakoje, kuri apjungia skirtingų motociklų klasių gerbėjus. Paprastai rungtyse dalyvauja motociklų klasės: HARD enduro, SOFT endure, ATV sport, ATV utility. Šios varžybos komandinės, dalyvaujama poroje, išskyrus neįskaitinę klasę. Ten gali važiuoti komandoje neribotas skaičius dalyvių, o įskaitinėse važiuojama poroje visą maršrutą. Varžybų principas yra orientacinis ir įeina 4 specialaus greičio ruožai. Komandoje vienas iš narių važiuoja su navigacijos įrenginiu, kuriame varžybų pradžioje įrašomi orientaciniai taškai. Varžybų maršrutą parengia organizatoriai prieš mėnesį. Orientacinis maršrutas siekia 100 kilometrų. Šiose trasose būna daug sunkai pravažiuojamų kelių.

Martynas Pupeikis priėmė iššūkį dalyvauti šiame ture. Iššūkis ir noras buvo labai dideli ir jie viską nugalėjo. Pradėjo planuoti treniruotes, fizinio pasiruošimo užsiėmimus. Porą mėnesių ruošėsi varžyboms. Tvarkė tiek moto techniką, tiek pats rengėsi fiziškai, praleisdamas ne vieną valandą prie motociklo vairo. Atėjus varžybų dienai, buvo kovingai nusiteikęs, nuo pat varžybų pradžios važiavo labai gerai, nors trasa buvo gana sudėtinga, reikalavo dėmesingumo ir pasitikėjimo savimi ir technika. Nuo pat starto judėjo link greičio ruožo, kuriame sunkiai pavyko iškovoti antrąją vietą, toliau sekė orientacinis maršrutas, kuris buvo kupinas visokių netikėtų kliūčių (duobės, kelmai, šakos, smėlynai) ir daug ruožų bekeles, kas reikalavo didelio susikaupymo. Orientacinio maršruto viduryje sekė antras greičio ruožas, kuriame Martynas užėmė pirmąją vieta ir dar buvo paskutiniai du greičio ruožai, kuriuose finišą pasiekė irgi pirmas. Bendroje įskaitoje iškovojo pirmąją vietą ir tapo šių varžybų čempionais Soft Enduro klasėje. Šias pergales Martynas pasiekė komandoje kartu su Donatu Uždaviniu iš Trakų. Iš viso šioje klasėje varžėsi 18 komandų.

Martynui gaila, kad Zarasuose šis sportas dar nesulaukia savo entuziastų ir jam porininką tenka kviestis iš kitų šalies vietovių. Praėjusieji metai zarasiškiui Martynui taip pat buvo įsimintini. Enduro Rally Rukla pirmajame etape pavyko iškovoti pirmąją vietą ir Enduro Rally Pabrade trečiajame etape trečiąją vietą.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – varžybų momentai.
Nuotraukos iš asmeninio Martyno Pupeikio albumo.

FB IMG 1601813270704

FB IMG 1601813276373

FB IMG 1602611113656

FB IMG 1602611150540

FB IMG 1602611181552

IMG 0193

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite