NEŠIOJAMIEJI KOMPIUTERIAI: GALI BŪTI, KAD ŠIŲ DETALIŲ APIE JUOS NEŽINOJOTE

0
41
kompiuteris

Nešiojamieji kompiuteriai tapo tokia savaime suprantama mūsų gyvenimo dalimi, kad rodos, be jų jau nebeišsiverstume nei dienos. Dar daugiau, dažnas iš mūsų naudojasi net ne vienu, o bent dviem tokio pobūdžio įrenginiais. Tačiau toks didelis šių kompiuterių populiarumas dar tikrai nereiškia, kad visi viską apie juos žino. Labai tikėtina, kad detalių, kurias netrukus atskleisime, jūs niekada nebuvote girdėję.

Galite būti tikri, nešiojamieji kompiuteriai tikrai turi jus kuo nustebinti. Na, o, jei planuojate būtent tokį pirkinį, vertėtų spausti čia ir sužinoti apie dėmesio vertus gaminius.

Pirmasis kompiuteris atlenkiamu ekranu buvo suprojektuotas jau labai seniai

Jei palygintume, kada prekyboje pasirodė pirmieji stacionarūs kompiuteriai ir pirmieji nešiojamieji kompiuteriai, pamatytume, kad laiko skirtumas iš tiesų nemažas. Tačiau, jei atkreiptume dėmesį, kuomet buvo suprojektuotas pirmasis kompiuteris atlenkiam ekranu, pamatytume, kad tai įvyko labai seniai. Pirmąjį kompiuterį atlenkiamu ekranu suprojektavo Bilas Moggrid ir tai įvyko… 1979 metais. Tiesa, turėjo praeiti dar trys metais, kol buvo surinktas pirmasis jo modelis. Kompiuteris buvo pavadintas GRiD model 1101.

Lengviausias nešiojamas kompiuteris sveria vos 780 g

Ne paslaptis, kad viena svarbiausių priežasčių, kodėl dauguma žmonių nusprendžia įsigyti būtent nešiojamąjį kompiuterį, yra jo lengvumas. Nedaug sveriantį ir kompaktišką kompiuterį yra paprasta pasiimti su savimi į artimas ar tolimas keliones, ar tiesiog greitai bei lengvai perkelti iš vienos namų ar biuro vietos į kitą. Tačiau, ar kada susimąstėte, koks yra lengviausias nešiojamasis kompiuteris ir kiek jis sveria? Pasirodo, tai – Lenovo Lavie Z, turintis 3 colių įstrižainės ekraną bei sveriantis vos 780 g.

Brangiausias nešiojamasis kompiuteris kainuoja daugiau nei milijoną eurų

Jei manote, kad mokėti 2, 3 ar 5 tūkstančius eurų už nešiojamąjį kompiuterį yra brangu, esate teisūs. Tačiau, ar kada susimąstėte, kiek kainuoja brangiausias pasaulyje nešiojamasis kompiuteris? Pasirodo, suma – iš tiesų įspūdinga – siekia daugiau nei milijoną eurų. Na, o gaminys tikrai yra vertas šios kainos. Ar žinote, kaip atrodo kompiuterio įjungimo mygtukas? Jį atstoja specialiai apdirbtas deimantas.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite