INFORMACIJA APIE PRIVAČIOS ŽEMĖS MOKESTĮ 2020 METAIS

0
28
min news zrs 552 89923b760368107499bf28db774cf201ab3d999b
Zarasų rajono savivaldybės taryba 2019 m. gegužės 31 d. sprendimu Nr. T-98 „Dėl žemės mokesčio tarifų nustatymo 2020 metams“ nustatė privačios žemės mokesčio tarifus 2020 metams, kurie nepakito, lyginant su 2019 metais, tik papildomai 2020 m. nenaudojamai, apleistai žemei, apleistoms žemės ūkio naudmenoms patvirtintas tarifas 3 procentai nuo žemės mokestinės vertės.

 
Zarasų rajono savivaldybės taryba 2020 m. balandžio 30 d. sprendimu Nr. T-82 „Dėl neapmokestinamųjų žemės sklypų dydžių žemės savininkams nustatymo 2020 metams“ nustatė tokius pačius, kaip ir 2019 metais žemės mokesčiu neapmokestinamus žemės sklypų dydžius Zarasų ir Dusetų miestuose – 0,15 ha arba kitose gyvenamosiose vietovėse – 1 ha, šiems asmenims, kurių šeimose apmokestinamojo laikotarpio pradžioje nėra darbingų asmenų:
 
– fiziniams asmenims, kuriems nustatytas 0-40 procentų darbingumo lygis,
 
– fiziniams asmenims, kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių,
 
– nepilnamečiams vaikams.
 
Apleistai žemės sklypo daliai 2020 m. mokesčio lengvata taikoma nebus.
 
Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informaciją mokesčio mokėtojams apie deklaracijose apskaičiuotas žemės mokesčio mokėtinas sumas teikia VMI prie FM Elektroninės deklaravimo sistemos (toliau – EDS) tinklalapyje (skiltyje „Deklaravimas“ – „Žemės mokestis“ – „Žemės mokesčio deklaracijų duomenys“), Žemės mokesčio apskaičiavimo pažymoje (toliau – pažyma). Pažymoje pateikiama ir tų žemės mokesčio deklaracijų informacija, kuriose apskaičiuota žemės mokesčio suma neviršija 2 eurų, t. y., kai mokesčio mokėtojai yra atleisti nuo žemės mokesčio mokėjimo.
 
Žemės mokesčio deklaracijos mokesčio mokėtojams iki 2020 m. lapkričio 1 d. gali būti įteiktos:
 
– siunčiant paštu,
 
– tiesiogiai, kai mokesčio mokėtojas pageidauja savo deklaraciją atsiimti pats ir yra pateikęs prašymą nesiųsti žemės mokesčio apskaičiavimo deklaracijos,
 
– telekomunikacijų galiniais įrenginiais (EDS deklaracijų ir tikslinimo formų duomenys teikiami visiems mokesčių mokėtojams. Mokesčių mokėtojams, registruotiems EDS vartotojais, kurie per 2 paskutinius metus elektroniniu būdu yra pateikę bent vieną deklaraciją, papildomai paštu deklaracijos nebesiunčiamos),
 
– viešai paskelbiant.
 
VMI primena, kad žemės mokestį privačios žemės savininkai turi sumokėti iki 2020 m. lapkričio 16 dienos. Mokestį sumokėti gyventojai gali bankų įstaigose (taip pat ir internetu), pašto įstaigose ir per įmokų surinkimo paslaugas teikiančius asmenis, gali būti įskaitytas iš kito mokesčio permokos.
 
Aktuali informacija VMI administruojamų mokesčių klausimais, paaiškinimai ir komentarai skelbiami adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais dominančiais mokesčių klausimais galima telefonu 1882 arba +370 5 260 5060, už visus skambučius mokama pagal įprastus tarifus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite